Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΛΑΥΡΙΟ
Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος

Ευρεία σύσκεψη κομμάτων, μαζικών και κοινωνικών φορέων του Ν. Εβρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ. Σε κοινό ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη σύσκεψη, απαιτείται να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί, να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο, να πάψει η κυβέρνηση να διευκολύνει τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα με τη χρησιμοποίηση του εναέριου και εδαφικού χώρου της πατρίδας μας, ενώ, επίσης, καλείται ο ελληνικός λαός να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεσή του στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, συμμετέχοντας στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται.

Στα Γιάννενα

Το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση καταγγέλλει με διακήρυξή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για το Λαό της Γιουγκοσλαβίας, που δημιουργήθηκε από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικά σωματεία και κινήματα ειρήνης του Νομού Ιωαννίνων και ζητά να σταματήσει οποιασδήποτε μορφής συμμετοχή της χώρας μας στο σχέδιο της αιματηρής "κάθαρσης", που προωθεί εναντίον των λαών ο σύγχρονος φασισμός του ιμπεριαλισμού.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης αποφάσισε την αποστολή βοήθειας στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, καθώς και πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες, όπως:

- Παράσταση στη Σύνοδο Πρυτάνεων, που πραγματοποιείται σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

- Πικετοφορία και σιωπηρή διαμαρτυρία στην πλατεία Ιωαννίνων το βράδυ της Μ. Παρασκευής. Μετά το τέλος της περιφοράς των Επιταφίων θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία έξω από τη νομαρχία.

- Συλλαλητήριο και πορεία με φάλαγγα αυτοκινήτων από τα Γιάννενα προς το Πετσάλι, το Σάββατο 17 Απρίλη, όπου βρίσκονται αποθήκες του ΝΑΤΟ. Η πορεία θα καταλήξει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που ανήκει στο ΝΑΤΟ και θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Στο Λαύριο

"ΟΧΙ στον πόλεμο - ΝΑΙ στην ειρήνη", "ΟΧΙ στην αλλαγή των συνόρων", "ΟΧΙ άλλους νεκρούς", "Ειρήνη στα Βαλκάνια". Εκατοντάδες ήταν τα "ΟΧΙ" που ακούστηκαν την Τρίτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος, το Εργατικό Κέντρο, ο Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ της πόλης. Το Λαύριο, η πόλη της ανεργίας, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μετερίζι αγώνα - όπως άλλωστε και οι περισσότερες πόλεις στη χώρα - ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Μέρα παρά μέρα οι κάτοικοι συγκεντρώνονται και εναντιώνονται στο δολοφονικό κατεστημένο του ΝΑΤΟ και στους εγχώριους υποτακτικούς του, βροντοφωνάζοντας: "Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο".

"Απαιτούμε το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, με πρώτη ενέργεια την άμεση απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Σήμερα, μέρα συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αξιώνουμε τη διάλυση αυτού του επιθετικού πολεμικού μηχανισμού. Εξω οι φονιάδες των λαών από τα Βαλκάνια", επισημαίνεται στο ψήφισμα, το οποίο διαβάστηκε στη συγκέντρωση και έγινε δεκτό από το λαό του Λαυρίου με ενθουσιασμό.

  • Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μανταμάδου Μυτιλήνης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βρώμικη ΝΑΤΟική προπαγάνδα στο φόντο επικίνδυνων σχεδιασμών(2021-11-12 00:00:00.0)
Δυναμική αντιιμπεριαλιστική πορεία(2009-03-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν και καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση(2001-07-07 00:00:00.0)
Είπαν ξανά ΟΧΙ στη σταύρωση του σερβικού λαού(1999-04-09 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις(1999-04-04 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο(1998-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ