Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ελλειψη σχολείων και διπλοβάρδιες

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη και Ορ. Κολοζώφ

Το θέμα της έλλειψης σχολικής στέγης στην περιοχή του 1ου Διαμερίσματος Αθηνών, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας Γερ. Αρσένη και Εσωτερικών Β. Παπανδρέου,οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Ορέστης Κολοζώφ.

Οπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, σε είκοσι σχολικά συγκροτήματα και τέσσερα ανεξάρτητα λειτουργούν 64 σχολεία - από τα οποία τα 56 είναι δημόσια - στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας. Τα μισθωμένα σχολεία είναι 12 και πολλά από αυτά λειτουργούν σε διπλή βάρδια, όπως ένα νηπιαγωγείο και εφτά δημοτικά, εκτός από τα γυμνάσια και λύκεια.

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του διαμερίσματος έχουν προτείνει στο δήμο εφτά οικόπεδα που βρίσκονται στα εξής σημεία: Φερρών και Φυλής, Αλκιβιάδου και Ηπείρου, Ηπείρου και Μιχ. Βόδα, Αγνάντων, πλατεία Φιλολάου και Πραμάντων, Καλλιρρόης και Ρόμπερ, το οποίο προορίζεται για νηπιαγωγείο, Δεληγιάννη, Ιουλιανού και Γ Σεπτεμβρίου, όπου σήμερα βρίσκεται ένα βουλκανιζατέρ, το οποίο διαθέτει χώρο πάρκινγκ έκτασης 2000 τ. μ.

Υστερα από επίσκεψη της Ενωσης στον ΟΣΚ ομολογήθηκε από τον Οργανισμό ότι δεν έχει καμία γνώση για τα οικόπεδα αυτά, αν και θα έπρεπε να τα έχει ήδη γνωστοποιήσει ο δήμος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς:

  • Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από τον ΟΣΚ με προγραμματισμένα σχολικά κτίρια στην περιοχή του 1ου Διαμερίσματος Αθηνών; Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο 1ο Διαμέρισμα όπου, με τα συγκεκριμένα στοιχεία που υπάρχουν, η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή, με επιπτώσεις λειτουργικές, παιδαγωγικές και οικονομικές;
  • Γιατί ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει μέχρι σήμερα συνεργαστεί με τον ΟΣΚ, με δεδομένο ότι υπάρχουν 12 μισθωμένα κτίρια, όπως επίσης και πάρα πολλά σχολεία που λειτουργούν σε διπλή βάρδια;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ