Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δεν κοπάζει το αντιπολεμικό κίνημα

Λαμπαδηφορία πραγματοποίησαν, χτες βράδυ, εκατοντάδες Λαρισαίοι, για να απαιτήσουν το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, την αποχώρηση των πολεμικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και την απόσυρση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το βρώμικο πόλεμο.

Οι λαμπαδηφόροι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Μπαλασούλης,πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος κατήγγειλε και τη ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτήν, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας. Ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης - ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των νεολαίων της ΚΝΕ - με τους λαμπαδηφόρους να φωνάζουν συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα.

  • Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, χτες το μεσημέρι και στην πλατεία των Φαρσάλων.Την πολεμική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία καταδίκασαν στους χαιρετισμούς τους προς τους συγκεντρωμένους οι δήμαρχοι Φαρσάλων, Ναρθακίου και Πολυδάμαντα, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων. Στο χαιρετισμό της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, που διαβάστηκε στη συγκέντρωση, τονίζονταν η απαίτηση του ελληνικού λαού να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια και να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών.
Στα Τρίκαλα

Συλλαλητήριο και συναυλία, με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων.Μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Γ. Σπαθής και χαιρέτισαν ο νομάρχης Τρικάλων Στ. Πατραμάνης και εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του δήμου. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου της πόλης κι άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας των Τρικάλων.

  • Ανάλογο συλλαλητήριο - συναυλία πραγματοποιήθηκε, την ίδια ώρα, στην Καλαμπάκα με διοργανώτρια τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη.
Στο Βόλο

Ογκώδες συλλαλητήριο και συναυλία από τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ και στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου.Χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Βόλου και των καλλιτεχνών, ενώ παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πολλών μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ