Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Σήμερα η περικύκλωση της Νέας Σάντας

Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Με αυτό το αίτημα, οι υπερασπιστές της ειρήνης από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν σήμερα στις 5 το απόγευμα έξω από το στρατόπεδο της Νέας Σάντας στο Κιλκίς. Δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, θα περικυκλώσουν τη βάση για να απαιτήσουν άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το βρώμικο πόλεμο και τερματισμό των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού.

Στις 4 το απόγευμα, το μεγάλο αντιπολεμικό "κομβόι" θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητα και κάθε άλλο μεταφορικό μέσο. Το ραντεβού έχει οριστεί έξω από το Στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Λίγη ώρα αργότερα, στις 4.30 μμ, θα αναχωρήσουν και οι διαδηλωτές από την Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.

Πρέπει να είναι όλοι εκεί, ώστε η συμβολική πολιορκία της στρατιωτικής βάσης στη Νέα Σάντα του Κιλκίς να αποτελέσει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και την άρση της υπογραφής της ελληνικής κυβέρνησης κάτω από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς οργανώνουν τη σημερινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έξω από τη στρατιωτική βάση της Ν. Σάντας και καλούν τον αγωνιζόμενο λαό ακόμη πιο μαζικά να στείλει το δικό του τελεσίγραφο ειρήνης, απέναντι στους φονιάδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να απαιτήσουν η Βόρεια Ελλάδα να γίνει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών και όχι προγεφύρωμα των ΝΑΤΟικών φονιάδων για την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.

Στη νεολαία ο πρώτος λόγος

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι επιτροπές ειρήνης, καλεί το λαό της περιοχής και ιδιαίτερα τη νεολαία, που θα αποτελέσει το πρώτο θύμα στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και, με ανακοίνωσή της, σημειώνει: "Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για γενίκευση του πολέμου στην περιοχή είναι πλέον ορατός. Καλούμε τη νεολαία του Κιλκίς και όλο το λαό, σε παλλαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση. Να μην αρκεστεί σε αυτό που θέλουν να τον κατευθύνουν, δηλαδή στην εκτόνωση της μιας ημέρας και στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ελληνική κυβέρνηση, που είναι βαθιά χωμένη στο βρώμικο πόλεμο, ετοιμάζεται να στείλει τάγμα "κατοχής" στην περιοχή. Στη συμμορία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους στυγνούς δολοφόνους, πρέπει να αντιταχθεί το αντίπαλο δέος των ενωμένων λαών στη βάση των κοινών συμφερόντων, ανεξάρτητα τι πιστεύουν και τι θεό λατρεύουν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολεμική κινητοποίηση στην 71η Ταξιαρχία στη Νέα Σάντα Κιλκίς(2018-05-22 00:00:00.0)
Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» ΝΑΤΟικών βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό(2017-06-01 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Νέα Σάντα και Κιλκίς(2015-06-09 00:00:00.0)
Σήμερα στο Ακτιο το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού(1999-08-21 00:00:00.0)
Μπλόκο στο στρατόπεδο εκπαίδευσης φονιάδων(1999-04-09 00:00:00.0)
Με τα μηχανοκίνητα της ειρήνης(1998-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ