Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική υποκρισία

Προχτές το βράδυ επιβλήθηκε καθεστώς στρατιωτικού νόμου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ώστε να ελλιμενιστεί το γερμανικό πλοίο "Petersburg" και να ξεφορτωθούν αμέτρητος αριθμός αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων, αντιαρματικών, πολυβόλων, οπλοπολυβόλων, όλμων κλπ., με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο.

Χτες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο "Ρ" έθεσε το ακόλουθο ερώτημα στον Δ. Ρέππα: "Τα τανκ που κατέβηκαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη, μετά από αποκλεισμό του λιμανιού, είναι ειρηνευτικά;".

Η απάντηση του εκπροσώπου του κ. Σημίτη ήταν η εξής: "Σας είπα ότι και στην προηγούμενη φάση έχουν διέλθει πέραν των οπλιτών, πέραν των στρατιωτικών δυνάμεων και τανκ και φορτηγά. Αυτά ασφαλώς είναι μέσα τα οποία χρησιμοποιούν οι στρατιώτες για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Τα τανκ, από μόνα τους, γνωρίζετε ότι δε διαθέτουν βούληση. Χρησιμοποιούνται από τους στρατιώτες. Μόνα τους δεν μπορούν να εκτελέσουν αποστολή. Τα κατευθύνουν αυτοί που τα χειρίζονται. Καλό είναι, βεβαίως, το συντομότερο δυνατό, να κλείσει αυτή η κρίση και να αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις. Αλλά, επαναλαμβάνω, οι στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες διήλθαν από τη χώρα μας, ήταν ειρηνευτικές"!

Αυτά ήταν τα λόγια του εκπροσώπου μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι "δε συμμετέχει" (!) στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας. Πέραν κάθε άλλου σχολίου, ένα έχουμε να πούμε: Το μέγεθος του θράσους και της υποκρισίας της κυβέρνησης είναι αντίστοιχο του θράσους και της υποκρισίας που αρμόζει στα "τσιράκια" του Κλίντον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ