- Είστε ενάντια στην ΕΕ, στο Μάαστριχτ... Τίθεται, όμως, ένα ερώτημα. Ας υποθέσουμε ότι ιδρύθηκε το "Μέτωπο", που προτείνετε και ο λαός τού εμπιστεύτηκε την εξουσία. Πώς θα αποχωρήσει η χώρα αμέσως από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως υποστηρίζει το κόμμα σας, χωρίς να διακινδυνεύσει η ακεραιότητα και η εθνική της οικονομία, όταν αυτή συνδέεται με χιλιάδες ομφάλιους λώρους με την Ευρώπη;
- Είναι γνωστό πως είμαστε ενάντια στην ΕΕ των πολυεθνικών και των μονοπωλίων και υπέρ μιας ΕΕ των λαών της Ευρώπης. Παλεύουμε ενάντια στη σημερινή ΕΕ και της πολιτικής της, ενάντια στη συμφωνία του Μάαστριχτ, "Ατζέντα 2000" κλπ.
Μάλιστα, τώρα δεν είμαστε οι μόνοι. Τον τελευταίο καιρό κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τάχτηκαν επίσης ενάντια στην ΕΕ και το Μάαστριχτ.
- Ναι, αλλά τι θα κάνετε;
- Ακούστε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πού ζούμε, γνωρίζουμε τον περίγυρό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γνωρίζουμε γιατί συγκροτούνται οι διάφορες ΝΑΤΟικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Και φυσικά γνωρίζουμε το δεσμό ανάμεσα στην ελληνική οικονομία και την ευρωπαϊκή.
Οταν κάνουμε λόγο για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων και από το ΝΑΤΟ της νέας τάξης, δεν εννοούμε πως την άλλη μέρα το πρωί θα αποχωρήσουμε, χωρίς να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες συνέπειες. Είναι φανερό ότι θα χρειαστεί να μπει η χώρα σε μια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική διαδικασία αποδέσμευσης.
Ακόμα, θα αναπτύξουμε παραπέρα τις προσπάθειες για συνεργασία κι αντίσταση με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις όλων των χωρών της Ενωσης, που θα αντιστέκονται και θα παλεύουν κόντρα στη ληστρική ένωση των μονοπωλίων.
Πέρα από αυτό, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έτσι θα 'χουν τα πράγματα αύριο. Πως τα πάντα που μας περιβάλλουν σήμερα, η δυναμική του ΝΑΤΟ, ο ρόλος της ΕΕ κλπ., θα μείνουν αιώνια όπως έχουν, πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αύριο, μεθαύριο.
- Αισιοδοξείτε;
- Κάτω από τους νόμους της εξέλιξης και της πάλης των λαών πολλά μπορεί να αλλάξουν. Βέβαια, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε από τώρα τι συγκεκριμένες αλλαγές θα γίνουν και ποια συγκεκριμένα προβλήματα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το Μέτωπο όταν θα 'ρθε στην εξουσία.
Εκείνο που είναι δεδομένο σήμερα είναι το γεγονός ότι κανένα όφελος εθνικό, οικονομικό και κάθε λογής δεν έχει η χώρα μας από τη συμμετοχή της σε όλους αυτούς τους σημερινούς οργανισμούς. Κι ότι αντίθετα, με τη συνεχή αντίσταση και πάλη του λαού μας είναι δυνατό να μειώνει τις αρνητικές συνέπειες σε βάρος της χώρας μας.
Εμείς με βάση αυτό το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας διαμορφώνουμε την πολιτική μας. Εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό αυτό που είναι αντικειμενικά σωστό και παλεύουμε να δημιουργηθούν οι υποκειμενικές κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε αυτό που διακηρύσσουμε να γίνει πράξη.