Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ορθώστε ανάχωμα σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια, η πολιτική της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και κυρίως η μετατροπή της χώρας και της Βόρειας Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων, και η ανάγκη για άμεση αντίδραση του λαού μπροστά στο ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο που ετοιμάζεται, απασχόλησε τις συζητήσεις στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χθες ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Κιλκίς και την Ημαθία, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ.

Μιλώντας τόσο στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ στο Δήμο του Κιλκίς, αλλά και σε μεγάλη συγκέντρωση στη Βέροια, ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στα πιο ασφαλή κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει ο εργαζόμενος, ο βιοτέχνης, ο αγρότης και όλος ο λαός, να τοποθετηθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ως σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του λαού έθεσε τα δυσβάσταχτα αποτελέσματα της περιβόητης ΟΝΕ για τα λαϊκά στρώματα, που καταμετρώνται μέσα από την πολιτική στο εισοδηματικό, την αντιλαϊκή φορολογία, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συρρίκνωση της βιομηχανίας που πλήττει το νομό και στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, δεδομένου ότι η Ημαθία είναι κύρια αγροτικός νομός.

Μιλώντας για τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε:"ο λαός μας δεν πληρώνει τη νύφη εξαιτίας μόνο της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και εξαιτίας της συμφωνίας στον στρατηγικής σημασίας στόχο της ΟΝΕ που έχουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης".

Στη σύντομη αναφορά του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στην εναγώνια προσπάθεια που γίνεται από στελέχη της δήθεν εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον κ. Σημίτη, για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι κάτι το διαφορετικό, είπε κατηγορηματικά: "Είναι εικόνα και ομοίωμα του πρωθυπουργού, στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και είναι όλοι το ίδιο συνένοχοι για τα βάσανα που περνά ο λαός μας".

Τέλος κάλεσε το λαό μέσα από τις ευρωεκλογές, να στηρίξει με την ψήφο του και να ενισχύσει το ΚΚΕ για να ορθωθεί ανάχωμα ρήξης και σύγκρουσης με τις επιλογές των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. "Συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ έχουν όσοι θέλουν να δυναμώσει η πιο αυθεντική φωνή αντίστασης και το μαζικό λαϊκό κίνημα", κατέληξε.

Σήμερα ο Γ. Μαυρίκος θα περιοδεύσει σε χώρους δουλιάς, στην Ημαθία και στην Πέλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ