Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενοχλεί η αλήθεια

Ενοχλήθηκαν ορισμένα έντυπα από ένα σημείο της ομιλίας του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην πρόσφατη αντιπολεμική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπήκαν, βέβαια, στον κόπο να δημοσιεύσουν ολόκληρο το αντίστοιχο σημείο της ομιλίας, αλλά ορισμένες, αποσπασμένες λέξεις μόνο και μόνο, για να μπορούν ελεύθερα να κάνουν τη διαστρέβλωση και τη σπέκουλα.

Τι ακριβώς ειπώθηκε: "Οσο και αν προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το λαό, βαφτίζοντας τους ιμπεριαλιστές εισβολείς "δυνάμεις ειρήνης και ασφαλείας", δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

Θα πάρουν την αντίστοιχη θέση στην ιστορία. Θα μπουν δίπλα - δίπλα με τον Τσολάκογλου και τον κάθε Τσολάκογλου, τηρουμένων βέβαια των ιστορικών αναλογιών. Αλήθεια, τι παραπάνω ζήτησαν οι Ιταλοί το 1940; Μήπως, δε ζήτησαν την Ελλάδα, ως πέρασμα; Τι παραπάνω ζήτησαν τώρα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους; Να χρησιμοποιήσουν τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, ως πέρασμα για να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε προκεχωρημένο φυλάκιο. Για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή".

***

Αυτά ειπώθηκαν ανάμεσα σε άλλα. Οι επικριτές, βέβαια, προτιμούν να παρακάμπτουν την ουσία, γιατί έτσι τους βολεύει. Και η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό δεν ενοχλεί; Δεν ενοχλεί, ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία ενός βρώμικου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες, για τη χώρα; Δεν ενοχλεί το γεγονός, πως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υψώνονται οι σημαίες της Γερμανίας και της Βρετανίας, σαν να πρόκειται για αποικία τους;Δεν ενοχλεί, ούτε καν, πως ακόμη και το ισχύον σήμερα Σύνταγμα της χώρας, δεν επιτρέπει την παραχώρηση του εδάφους της Ελλάδας, για τη διέλευση ξένων στρατευμάτων;

Ας μην επεκταθούμε, όμως, σε περισσότερα...

***

Θέτουμε μόνο δυο ερωτήματα: Ποιοι παίρνουν την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές και για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει; Τι πράξεις είναι αυτές και τι σχέση έχουν με τα συμφέροντα της χώρας;

Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ