Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ξεκινούν οι "εξετάσεις" στην Ουάσιγκτον

Πρόγραμμα αλλεπάλληλων εξετάσεων και "επιμορφωτικών" συναντήσεων είναι το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει ο Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 16 του μήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ (την Τρίτη), με τον αντιπρόεδρο Α. Γκορ (Πέμπτη), καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κ. Ανάν (Παρασκευή), ενώ θα έχει επαφές με εκπροσώπους του Κογκρέσου και της ομογένειας και θα μιλήσει σε διάφορα ινστιτούτα και κέντρα ερευνών.

Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, θα κληθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα γύρω από τις κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και τη στάση των ΗΠΑ. Ηδη, βέβαια, έχουν φτάσει στην Ουάσιγκτον οι εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, οι οποίες - σύμφωνα με πληροφορίες - θεωρούνται θετικές για το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ. Ομως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κρύβει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία - όπως πρόσφατα δηλώθηκε - έχει πλήρη εμπιστοσύνη, γεγονός που θα μετρήσει στο "κλίμα" των επαφών του Κ. Καραμανλή στην Ουάσιγκτον.

Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύουν οι βουλευτές Π. Μολυβιάτης, Β. Μαγγίνας και Φ. Πάλλη - Πετραλιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ