Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Λύση η παρέμβαση του λαού!

Η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε την κατάληξη που είχε γιατί "αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε και εμείς τη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκης Ενωσης",σημείωσε χτες, μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ,σημειώνοντας ότι αυτό είναι απόρροια της επιλογής της της υποταγής της κυβέρνησης στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα γενικότερα.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που ακολούθησαν την έλευση του Κούρδου ηγέτη στην Ελλάδα, ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε πως το αποτέλεσμα ήταν "να τρομοκρατηθούμε, να μη θέλουμε τον Οτσαλάν. Και όταν μας προέκυψε ο Οτσαλάν, αντί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, προσπαθήσαμε μέσω των μυστικών υπηρεσιών και δεν ξέρω τι άλλο, θα βγουν αυτά τα στοιχεία, να τον μεταφέρουμε έξω από τα σύνορα της χώρας μας, ακριβώς μην τυχόν και μας... πιάσουν στα πράσα οι σύμμαχοί μας οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μας κατηγορήσουν ότι παραβιάζουμε την κοινή εξωτερική πολιτική". Συνέχισε λέγοντας ότι "τελικά ο Οτσαλάν βρέθηκε στα χέρια των Τούρκων και εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, το οποίο αναγνωρίζει και η ίδια η κυβέρνηση. Η ίδια η κυβέρνηση το αναγνώρισε. Ετσι αποπέμπονται τρεις υπουργοί, όλοι όσοι χειρίστηκαν το θέμα. Ολοι πλην ενός, του κ. πρωθυπουργού!".

Ο Ορέστης Κολοζώφ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της, αφού, όπως είπε, "ούτε τα στελέχη σας δε σας πιστεύουν", τονίζοντας ότι είναι επίδειξη αλαζονείας το να δηλώνει ότι έχει... τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε: "Ο κύριος πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Πρέπει να πάμε σε εκλογές. Να πάμε σε διπλές εκλογές τον Ιούνη. Μόνο με τη λαϊκή παρέμβαση μπορεί να ξεπεραστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα. Και φυσικά θα δοθεί η ευκαιρία και στον ελληνικό λαό, μέσα από αυτές τις συνθήκες, να κρίνει και να δώσει την εμπιστοσύνη του εκεί που θα θελήσει να τη δώσει"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ