Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα "πρώτα" κέρδη των ΗΠΑ

"Η Ελλάδα δεν απολογείται και δε δίνει εξηγήσεις ενώπιον κανενός, ούτε ενώπιον της Τουρκίας ούτε ενώπιον όποιων συμμάχων", ισχυρίστηκε χθες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση Οτσαλάν.

Δεν ξέρουμε αν απολογείται ή όχι στις ΗΠΑ, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι έχουν αποκομίσει οι ΗΠΑ με αφορμή αυτή την υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, και προφανώς δεν τα ξέρουμε όλα. Εχουμε και λέμε:

Πρώτον, έχουν καταφέρει η κυβέρνηση Σημίτη να πειθαρχήσει, σχεδόν απόλυτα, με τη γραμμή τους απέναντι στον "τρομοκρατικό" αγώνα του κουρδικού λαού και τον "τρομοκράτη" Οτσαλάν.

Δεύτερον. Ξαφνικά βρέθηκαν κονδύλια για πολεμικά αεροπλάνα που θα πάρουμε βέβαια από τις ΗΠΑ. Ο Γ. Παπαντωνίου, δηλαδή ο Κ. Σημίτης, που πριν από λίγο καιρό δεν έβρισκε τα 640 δισ. δρχ. που απαιτούνται για τη νέα αγορά του αιώνα, ξαφνικά, προχθές, ανακάλυψε τρόπους και δίνει το "πράσινο φως" για την παραγγελία.

Τρίτον. Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να διαπραγματευτεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Τουρκίας με την ΕΕ. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης, η κυβέρνηση θα μπορούσε να άρει το βέτο αν η Τουρκία δεχτεί την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας και των αμφισβητούμενων νησίδων στο Δικαστήριο της Χάγης, ή αν η ΕΕ προσφέρει ορισμένες εγγυήσεις για τις ελληνικές θέσεις στο Αιγαίο (!).

Τέταρτον, επέτρεψε, χωρίς να βγάλει "κιχ", να γίνει η χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ κατά του Κοσσυφοπεδίου.

Πέμπτον, έπεται συνέχεια για Κυπριακό, Αιγαίο, κλπ. κλπ.

Δεν είναι και λίγα τα κέρδη των Αμερικανών, αλλά φυσικά πάντα θέλουν να τα μεγιστοποιήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ