Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραιτήσεις στελεχών στην "Ολυμπιακή";

Τις παραιτήσεις του προέδρου, του γενικού διευθυντή και του διευθύνοντος συμβούλου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" έχει ζητήσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει την αίσθηση ότι με την αλλαγή των προσώπων, θα πνεύσει νέος άνεμος στον εθνικό αερομεταφορέα, που βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση για την απομάκρυνση της "τριανδρίας" από την ΟΑ, την πήρε προσωπικά ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή να την εκτελέσει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτιμάται ότι η αλλαγή των προσώπων στην ΟΑ, γίνεται για να προωθηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα, αλλά και ενόψει της επικείμενης αγοράς αεροσκαφών, αξίας εκατοντάδων δισ. δρχ., καθώς και της μεταφοράς της εταιρίας στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χτες βράδυ, κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών και της ΟΑ, επιβεβαίωναν ότι όντως ο υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις των τριών της ηγεσίας της εταιρίας, αλλά υποστήριζαν ότι το θέμα έκλεισε, γιατί διευθετήθηκε κάποια παρεξήγηση που ανέκυψε μεταξύ των δυο πλευρών, για "ασήμαντη αφορμή". Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Χάρης Καστανίδης,όσο και οι ίδιοι απέφυγαν την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, δηλωτικό ότι το θέμα, κάθε άλλο, παρά έχει κλείσει. Πάντως, όπως και να 'χει, η ουσία είναι ότι κι αν αλλάξουν τα πρόσωπα στην ΟΑ, η κυβερνητική πολιτική στις αερομεταφορές παραμένει η ίδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ