Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομόθυμα υπέρ της απεργίας

Με ψήφους 77 υπέρ και 8 κατά η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ τάχτηκε υπέρ της συνέχισης του αγώνα

Συνεχίζουν για τέταρτη βδομάδα την απεργία οι καθηγητές, αφού αυτό αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ όλης της χώρας. Στη χτεσινή Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", εγκρίθηκε η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας, με 77 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 4 ψήφους λευκές.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ σε ψήφισμά της "χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς καθηγητές, που για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το δίκαιο αγώνα τους για την αξιοπρέπεια του καθηγητή και την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας".

Η Ολομέλεια των ΕΛΜΕ της χώρας καταγγέλλει "την αστυνομοκρατία, τον αποκλεισμό της Ηρώδου Αττικού με σιδερόφραχτους αστυνομικούς και κλούβες ως επίδειξη αυταρχισμού ενάντια στους απεργούς καθηγητές. Καταγγέλλουμε, τονίζεται, την απρόκλητη επίθεση, τον προπηλακισμό και τη σύλληψη των απεργών και την αυθαίρετη κράτησή τους στις αστυνομικές κλούβες. Η απελευθέρωσή τους, η οποία έγινε μετά από τη σθεναρή απαίτηση της ΟΛΜΕ, δε μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αντιδημοκρατική επίδειξη πυγμής και αδιαλλαξίας από την πλευρά της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ