Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λεηλατούν το συγκρότημα Βελλίδη!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ανταπόκριση).-

Φουντώνουν οι αντιδράσεις των 320 πρώην εργαζομένων στο συγκρότημα Βελλίδη κατά της πρώην εκδότριας Κατερίνας Βελλίδη και του εκδότη της "Αυριανής" Γιώργου Κουρή, που ετοιμάζουν άμεσα την επανέκδοση της ιστορικής πρωινής εφημερίδας του συγκροτήματος "Μακεδονία", με τον τίτλο "Νέα Μακεδονία".

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως απάτη την έκδοση της εφημερίδας με τον τίτλο "Νέα Μακεδονία", υποστηρίζοντας πως η πώληση του συγκεκριμένου τίτλου πραγματοποιήθηκε κάτω από αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες, καθώς είναι περιουσιακό στοιχείο της υπό εκκαθάριση εταιρίας. Οι δύο "ευκαιριακοί συνεταίροι", Κουρής και Βελλίδη, προσπαθούν να μειώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το συγκρότημα, ώστε να το βάλουν στο χέρι "αντί πινακίου φακής" και παράλληλα με τη νέα εταιρία Κ. Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ που ιδρύθηκε στις 30 - 12 - 96(αντί της Ι. Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ που υπήρχε) να επιχειρήσουν την οικειοποίηση όλων των απαιτήσεων του συγκροτήματος από τρίτους που ανέρχονται στο ποσό του 2,5 δισ. δραχμών, από τα οποία τα 1,2 είναι "εσωτερικός δανεισμός" της ίδιας της Κ. Βελλίδη... Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδότρια, ήδη, έχει καταδικαστεί με ένα χρόνο κράτηση και καταζητείται, αλλά δε συλλαμβάνεται λόγω αγνώστου διαμονής.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ, αφού σημειώνει το περίεργο η εκκαθαρίστρια εταιρία να αρνείται να προστατεύσει τα συμφέροντα των πιστωτών της επιχείρησης, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και δραστικά για να αποφευχθούν επιζήμιες για τους εργαζόμενους και άλλους πιστωτές της επιχείρησης "ΒΕΛΛΙΔΗ" συνέπειες.

Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά και να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την έκδοση της "παραποιημένης Μακεδονίας". Διαμήνυσαν στον εκδότη της "Αυριανής" Γ. Κουρή πως οι φασιστικές του απειλές, ότι θα διαλύσει το Συνδικάτο Τύπου της Θεσσαλονίκης, θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Οσον αφορά την Κ. Βελλίδη, κατήγγειλαν πως διαφεύγει τη σύλληψη, αλλά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της έχει παραχωρήσει και έναν αστυνομικό φρουρό για προστασία!

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΗΕΘ τονίζει πως το επίσημο κράτος αγνοεί τις ίδιες του τις αποφάσεις και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις οικογένειες των 320 εργαζομένων και προσθέτει πως εφόσον η πολιτεία δεν μπορεί να σωφρονίσει τους απατεώνες οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν όπως τους αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ