Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν υπάρχουν "στρατηγοί" χωρίς στρατό

Ηταν, πράγματι, καλός ο σχεδιασμός της προχτεσινής κινητοποίησης των τρακτέρ στη Θεσσαλία και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού οι αγρότες κατάφεραν να "τσαλακώσουν" τα κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης, αποφεύγοντας, ταυτόχρονα, να πέσουν στην παγίδα της σύγκρουσης και της αιματοχυσίας.

Μόνο που αυτή η επιτυχία δεν είναι αποκλειστικό έργο των "στρατηγών" της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, που διακρίνονται στην τακτική του "κλεφτοπόλεμου" - όπως, λίγο - πολύ, παρουσίασαν την κινητοποίηση οι περισσότερες εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ - αλλά οφείλεται, πρώτα και κύρια, στη μαζικότητα του αγώνα, στην ενότητα και την αποφασιστικότητα των χιλιάδων Θεσσαλών αγροτών.

Ο αγώνας της αγροτιάς στη Θεσσαλία είναι ένας μαζικός λαϊκός αγώνας, με τη "βάση" να θέτει τη σφραγίδα της και δεν είναι αποτέλεσμα επιτυχημένων κινήσεων τακτικής κάποιων ηγετών, που έχουν εκπαιδευτεί στον "κλεφτοπόλεμο". Και είναι, αναμφίβολα, έμπειροι οι ηγέτες του αγροτικού ξεσηκωμού, αφού συμμετέχουν πολλά χρόνια στο αγροτικό κίνημα. Αλλά, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν "στρατηγοί χωρίς στρατό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ