Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκέψεις" και ανησυχίες...

Είναι γνωστό ότι η "Καθημερινή" απηχεί, με έγκυρο τρόπο, τις "μύχιες" ανησυχίες και σκέψεις της οικονομικής ολιγαρχίας, υπαγορεύοντας, ταυτόχρονα, τους προσανατολισμούς στα κόμματα εξουσίας. Αυτό έκανε και χτες στο πρωτοσέλιδο θέμα της, αλλά και με το κύριο άρθρο της.

Μετά τη διαπιστωμένη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την οργή των αγροτών, η εφημερίδα επισημαίνει: "Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, φαίνεται να υποτίμησε τη διεισδυτικότητα και την επιρροή των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στις τάξεις των Θεσσαλών αγροτών και δεν κατάφερε να αντιτείνει πειστικά επιχειρήματα, για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων της γεωργικής παραγωγής". Και χωρίς δισταγμό μπαίνει στην ουσία:"Γενικώς διαπιστώνεται ότι η έλλειψη οράματος και ισχυρών επιχειρημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης, για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού δρόμου, προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη αντιευρωπαϊκών δυνάμεων". Και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ανησυχία της: "Με τα δεδομένα αυτά, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου δείχνουν ανίσχυρες να προσεγγίσουν τους πολίτες της χώρας και να τους μεταδώσουν το ευρωπαϊκό όραμα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο ΚΚΕ, που επιχειρεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του πληθυσμού στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και να παγιωθεί, ως τρίτη μεγάλη πολιτική δύναμη" (!).

Το κακό για την "Καθημερινή" και τους προϊσταμένους της, είναι ότι το "ευρωπαϊκό όραμα" δεν είναι παρά ένας εφιάλτης για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ