Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Φιλόδοξο μόνο στα λόγια

Θνησιγενές μοιάζει το "φιλόδοξο" κυβερνητικό πρόγραμμα για τη βελτίωση δήθεν της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη δημιουργία ενός "νέου συστήματος συντάξεων στο ΙΚΑ", σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών στη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού υπουργείο Εσωτερικών και ΙΚΑ.

Το νέο σύστημα αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων, καθώς οι τελευταίοι θα υποβάλουν μια αίτηση και στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι υπάλληλοι να κάνουν όλες τις διαδικασίες μέχρι την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης. Ωστόσο, αυτό το σύστημα καλείται να το υλοποιήσει το ΙΚΑ, χωρίς μηχανοργάνωση και με ελλείψεις σε προσωπικό, που ανέρχονται σε 2.500 κενές οργανικές θέσεις,όπως ανέφερε ο διοικητής του Ιδρύματος, Γ. Σολωμός.Επίσης σημείωσε πως την ίδια στιγμή με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο συγχωνεύεται στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΜ, επιφορτίζοντας το υπάρχον λειψό προσωπικό με επιπλέον εργασία. Τις ίδιες επισημάνσεις έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας, Φ. Ιωαννίδης.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Μπένος εξύμνησε το πρόγραμμα "ποιότητα για τον πολίτη", που δείχνει την "ευαισθησία" της κυβέρνησης για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και συμπλήρωσε πως αυτό συνδέεται άμεσα με την πορεία προς την ΟΝΕ. Αφήνοντας αιχμές για σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας στο Δημόσιο, συμπλήρωσε πως "εκτός από τους οικονομικούς δείκτες σύγκλισης, στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα αρχίσουμε να μιλάμε και για δείκτες διοικητικής σύγκλισης. Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι μετρήσιμες"...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org