Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική απάντηση στον Πειραιά

Συγκέντρωση στο ΕΚΠ και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή

Μαχητική απάντηση στη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έδωσαν χτες εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και συνταξιούχοι του Πειραιά, που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Σωματείων του Πειραιά.Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η απεργία αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία νέων πιο δυναμικών αγώνων.

Τη συγκέντρωση που έγινε στο ΕΚΠ άνοιξε η μαθήτρια Ειρήνη Μαργαρώνη,μέλος του Συντονιστικού Αγώνα των Σχολείων της πόλης, η οποία στο χαιρετισμό της τόνισε: "Είμαστε σήμερα εδώ ανάμεσα στους γονιούς μας, ανάμεσα στους εργαζομένους του Πειραιά, όχι μόνο για να ζητήσουμε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας, αλλά για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή. Είμαστε σίγουροι πως για να κερδίσουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί".

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"Γ. Μανουσογιαννάκης,ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση που δε δίστασε ακόμα και να επιστρατεύσει τους τελωνειακούς, αλλά και για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων του Πειραιά, τονίζοντας ότι "καμία δίωξη, κανένα μέτρο καταστολής δεν μπορεί να σταματήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα". Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, προκειμένου να πιάσει τους στόχους για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, σημείωσε: "Στόχος της είναι η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, η διάλυση του εργατικού κινήματος. Για το σκοπό αυτό προχώρησε στην, με νόμο, κατάργηση του 8ωρου. Στην κατάργηση των ΣΣΕ, προχωρά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διώχνει τους Ελληνες ναυτεργάτες από τα καράβια".

Ο ομιλητής κατήγγειλε το διαλυτικό ρόλο της πλειοψηφίας της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα στηρίγματα της κυβέρνησης. "Ακριβώς γι' αυτό - υπογράμμισε - δημιουργήθηκε και η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή στον Πειραιά. Είναι απαραίτητο αυτά τα βήματα συντονισμού να διευρυνθούν, να ενισχυθούν και με άλλα σωματεία και με άλλες οργανώσεις. Να αποκτήσουν πιο σταθερά και μόνιμα χαρακτηριστικά. Να παίξουν το ρόλο της καθοδήγησης και του συντονισμού των αγώνων". Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους του Πειραιά να συμμετέχουν σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με επικεφαλής την νομαρχιακή σύμβουλο Ε. Παντελάκη,και της "Κίνησης Πειραιάς Αναγέννηση" με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Τζατζάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα: "Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία" και "ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών" πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Πειραιά και κατέληξαν στο ΥΕΝ, όπου και επέδωσαν το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιόρτασαν όλη μέρα αγωνιστικά την Πρωτομαγιά(2022-05-03 00:00:00.0)
Με δεμένα τα πλοία διεκδικούν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς(2021-12-11 00:00:00.0)
Μαζική απεργιακή κινητοποίηση και στον Πειραιά(2020-02-20 00:00:00.0)
Μαζική απεργιακή κινητοποίηση και στον Πειραιά(2017-05-18 00:00:00.0)
Διαδήλωση - απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τους συκοφάντες(2012-04-05 00:00:00.0)
Συντονίζονται οι ναυτεργάτες(1995-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ