Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληθαίνουν οι Απεργιακές Επιτροπές

Νέες Απεργιακές Επιτροπές συγκροτούνται καθημερινά σε εργασιακούς χώρους, κλάδους και δήμους, ενισχύοντας τη δράση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής και θέτοντας ως άμεσο πρώτιστο στόχο τους την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 15 του μήνα και της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), στις 10 το πρωί.

Στο χώρο των τραπεζών δημιουργήθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας,η οποία αποτελείται από συνδικαλιστές και συγκροτήθηκε μετά από μια μαζική σύσκεψη εργαζομένων. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής, καλούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τονίζεται ακόμα ότι "η επιτροπή θα αναλάβει την ευθύνη για την επιτυχία και της απεργίας και όσων αγώνων αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ενάντια στην κυβερνητική - εργοδοτική πολιτική και ανεξάρτητα από τη θέληση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΤΟΕ".

Απεργιακή Επιτροπή συγκροτήθηκε και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και καλεί τους εργαζόμενους να την πλαισιώσουν και με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία να διατρανώσουν την αγωνιστική τους διάθεση, προβάλλοντας μαχητικά πέρα από τα αιτήματα της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής και τα αιτήματα της Υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Πετρούπολης,στην οποία συμμετέχουν σωματεία και συνδικαλιστές της πόλης, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης - Ανω Λιοσίων - Καματερού - Φυλής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πετρούπολης - Ιλίου κ. ά. καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Να αντιδράσουν στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων καλεί τους εργαζόμενους και η Απεργιακή Επιτροπή Ηλιούπολης,στην οποία εκτός από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία συμμετέχουν και συνδικαλιστές δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάγειρες, συνδικαλιστές από τον ΟΤΕ και τον ΙΒΣΑ κ. α.

Αύριο, Πέμπτη, στις 6.30μμ η Απεργιακή Επιτροπή Αιγάλεω διοργανώνει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης. Το "ραντεβού" έχει δοθεί στη συμβολή της Θηβών με την Ιερά Οδό.

Οι συνταξιούχοι

Παναττική σύσκεψη 28 συνταξιουχικών σωματείων μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας ΙΚΑ με θέμα την απεργία πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και καλούνται τα μέλη των σωματείων να πάρουν μαζικά μέρος. Επίσης, καλούνται με τη συμμετοχή τους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη μετατροπή της ΓΣΕΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της, σε κοινωνικό εταίρο που έχει κάνει αρχή της την ταξική συνεργασία και τον "κοινωνικό διάλογο".

Περιοδείες σε εργοστάσια

Τα εργοστάσια μετάλλου "Φερμίλ","Καραθανάση","Βικτώρια" και "ΣΒΑΝΤΕ" στα Μεσόγεια επισκέφτηκαν χτες ο Γ. Σταυρόπουλος και κλιμάκιο συνδικαλιστών από το Συνδικάτο Μετάλλου.

Ο Γ. Σταυρόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να υψώσουν αγωνιστικό τείχος για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, μια επίθεση μπροστά στην οποία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ηθελημένα κλείνει τα μάτια, αρχίζοντας από τις 15 του μήνα και συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σε όλους τους χώρους έγινε συζήτηση για τον αντεργατικό νόμο και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ έκδηλη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Στη βιομηχανία "Σεξ Φορμ" περιόδευσαν χτες η Χριστίνα Τσεντούρου και ο Τ. Γόντικας,μέλη της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τις εργαζόμενες για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση και τις κάλεσαν με τη μαζική τους συμμετοχή να δώσουν την απάντησή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και με τον προϋπολογισμό, και στις πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συναινούν με την πολιτική αυτή.

Τους εργαζόμενους στο υπουργείο Μεταφορών επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο συνδικαλιστών με επικεφαλής τον Ν. Ζώτο,γενικό σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής."Βροχή" έπεσαν οι ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, τις συγχωνεύσεις των ταμείων, τα επιδόματα, τη μονιμότητα, την παιδεία κ. ά. Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη στάση της ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και την ερχόμενη Τρίτη να δώσουν μαζικά το "παρών" στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στην Πάτρα

Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου που διοργανώνει η Απεργιακή Επιτροπή Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης η Απεργιακή Επιτροπή που συγκροτήθηκε σ' αυτό.Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τη γραμμή υποταγής και ενσωμάτωσης που εφαρμόζουν οι ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ και ότι παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δήλωση αντίστασης(7/10/2000)
Αγωνιστικός πυρετός στη Θεσσαλία(6/10/2000)
Δυνατά η Πάτρα(16/12/1998)
Εφαλτήριο νέων ταξικών αγώνων(29/11/1998)
Εξορμά στους χώρους δουλιάς(25/11/1998)
Αγωνιστικός άνεμος στον Πειραιά(26/5/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org