Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μετρόπολις" ασυδοσίας

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φτάνει στο σημείο να κλειδώνει υπαλλήλους!

Στην ενωμένη πάλη των εργαζομένων και την αποφασιστική στάση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, "σκόνταψε" η ασυδοσία του ιδιοκτήτη του δισκάδικου "Μετρόπολις",Β. Τοπιτζή,που πριν λίγες μέρες απέλυσε 10 υπαλλήλους του, επειδή αντέδρασαν στην άδικη απόλυση συναδέλφου τους, που πλήρωσε μ' αυτό τον τρόπο την άρνησή του να εργάζεται τα Σάββατα έως τις 9 και 10 το βράδυ!

Στις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων ο προϊστάμενός τους απάντησε: "Αυτοί είναι οι όροι μου. Η εδώ ή έξω"! Οι εργαζόμενοι έφυγαν από τη δουλιά τους και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Συλλόγου, ο οποίος κήρυξε στάσεις εργασίας. Χτες, κατά τη διάρκεια της πρωινής στάσης, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, μοιράζοντας ανακοινώσεις στους καταναλωτές.

Ο ιδιοκτήτης αρχικά προσπάθησε να τους διασπάσει, υποσχόμενος ότι θα επαναπροσλάβει τους 10, όμως ομόφωνα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στη δουλιά, αν δεν επαναπροσληφθεί και ο 11ος. Ετσι, μετά από λίγη ώρα και αφού επισκέφτηκε το κατάστημα (Πατησίων και Πανεπιστημίου) και η Επιθεώρηση Εργασίας, ο ιδιοκτήτης υποχώρησε.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα δισκάδικα "Μετρόπολις", που λειτουργούν στην Αθήνα, όχι μόνο παραβιάζεται το ωράριο λειτουργίας, αλλά και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι έξω από κάθε λογική, αλλά γεγονός ότι οι υπάλληλοι της αποθήκης κλειδώνονται σ' αυτή από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιάς τους!Το ίδιο έχει συμβεί αρκετές φορές και στους άλλους εργαζόμενους, όπως το περασμένο Σάββατο, που μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων το κατάστημα έκλεισε στις 6μμ και οι εργαζόμενοι κλειδώθηκαν μέσα! Επίσης η τρομοκρατία, οι απειλές, οι εκβιασμοί οργιάζουν, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι καθεστώς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org