Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το μήνυμα

Πρωθυπουργός, υπουργοί, υφυπουργοί και διάφοροι παρακοιμώμενοι της κυβέρνησης είχαν σκύψει όλοι επάνω από ένα μήνυμα, που τους είχε έρθει ...κατακέφαλα προσφάτως, και προσπαθούσαν να το αποκρυπτογραφήσουν. Το μήνυμα περιείχε διάφορα γράμματα "ατάκτως ερριμμένα" και οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι κυβερνώντες απέβλεπαν στο να τοποθετήσουν αυτούς τους φθόγγους σε μια σειρά, ώστε να δουν, αν το "ραβασάκι" έγραφε "τύφλα στον εκσυγχρονισμό", "ξεκουμπιστείτε απ' τις πλάτες μας αγιογδύτες" ή κάτι άλλο, τελοσπάντων.

Ο πρωθυπουργός είχεν ήδη ιδρώσει, προσπαθώντας μάταια να βρει άκρη με το μήνυμα και, μην αντέχοντας άλλο, φώναξε αγανακτισμένος; "Τι ...κινέζικα είναι αυτά; Για έλα εδώ, Πάγκαλε, να τα διαβάσεις εσύ, που ξέρεις από δαύτα"!

Ο Θεόδωρος τότε πήρε το μήνυμα στα χέρια του, το εξέτασε καλά και αναφώνησε περιχαρής: "Μη φοβόσαστε, κύριοι. Το ραβασάκι δε γράφει τίποτε από όσα νομίζαμε. Μόνο μια λεξούλα περιέχει".

- Δηλαδή;

- Να, ο λαός στο μήνυμά του δε γράφει τίποτε άλλο, παρά μόνον τη λέξη "Ουστ"!

Ο πρωθυπουργός άρχισε να ηρεμεί κάπως. Και αφού έξυσε λίγο το κεφάλι του, για να κατεβάσει κάποια ιδέα ή μάλλον επειδή τον έτρωγε το ...καρούμπαλο που είχε στο κεφάλι από την εκλογική κεραμίδα, είπε πονηρά: "Αφού το μήνυμα είναι τόσο μικρό, μπορούμε να το ...καταπιούμε και να τελειώνουμε. Τι λέτε κι εσείς;".

- Α, πα, πα, αναφώνησαν τότε όλοι οι υπουργοί εν χορώ. Μέσα στη μονολεκτική φράση "ουστ", αρχηγέ, περιέχεται μεγίστη αγανάκτηση του λαού για την πολιτική μας και κάτι πρέπει να κάνουμε για να εκτονώσουμε την οργή του κόσμου.

- Ωραία, ακούω, λοιπόν, προτάσεις. Για λέγε, λόγου χάρη εσύ Γιάννο. Τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε;

- Εγώ, αρχηγέ, λέω ότι για να ανακουφίσουμε λίγο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους πρέπει να τους βγάλουμε τα βάρη της "σύγκλισης" από την πλάτη και να τους τα ακουμπήσουμε στο ...σβέρκο.

- Περίφημα! ανέκραξε ο πρωθυπουργός και έδωσε κατόπιν το λόγο στον Δρυ.

- Εγώ - είπε τότε ο έτερος Καππαδόκης - συμφωνώ με τον Γιάννο και προτείνω επιπλέον να βγάλουμε και τη "ζώνη" από τη μέση των μισθοσυντήρητων και να την περάσουμε ...θηλιά στο λαιμό τους.

- Εξοχα! αναφώνησε πάλι ο πρωθυπουργός και ζήτησε τώρα απ' τον Ακη και τον Μάκη να μιλήσουν. Αυτοί, όμως, του έριξαν μόνο ένα σατανικό βλέμμα και συνέχισαν να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, εκεί στην άκρη της αίθουσας!

Η σύναξη των κυβερνώντων για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος έβαινε προς το τέλος, όταν ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και είπε συνοψίζοντας: "Εγώ, κύριοι, είπε, δεκάρα δε δίνω σε μηνύματα και σημάδια του λαού. Εγώ, ανατρέχων στους αρχαίους ημών προγόνους, θα αναφωνήσω: "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί ...πάρτης". Και διευκρινίζοντας, πρόσθεσε: "Αυτό σημαίνει, αγαπητοί μου, ότι θα αμυνθούμε υπέρ της πλουτοκρατίας, που εκπροσωπούμε, συνεχίζοντας να αφαιμάζουμε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους". Και οι παριστάμενοι συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό και άρχισαν να αποχωρούν από τη σύναξη με ένα λόξιγκα όλοι. Δείγμα σαφώς πως είχαν καταπιεί το μήνυμα των εκλογών και προσπαθούσαν, ήδη, να το σπρώξουν προς την έξοδο του πεπτικού τους συστήματος.

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ