Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία σιδηροδρομικών

Την πρακτική που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες από τις διοικήσεις του ΟΣΕ και των Ταμείων Πρόνοιας, Αλληλοβοήθειας και ΤΑΠ - ΟΤΕ και αποβλέπει στην αφαίμαξη των σιδηροδρομικών, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΣΒΕ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΣΒΕ, επιχειρείται να μεταφερθεί στις πλάτες των εργαζομένων η προσπάθεια για τη διάσωση του ΤΑΠ - ΟΤΕ με το χαράτσι του 3% έκτακτης εισφοράς και συμμετοχή 20% στην ιατρική περίθαλψη. "Το ΤΑΠ - ΟΤΕ κωλυσιεργεί στην έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης και το Ταμείο Πρόνοιας ανασύρει διατάξεις νόμων που μεταφέρουν τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος μετά την έκδοση χορήγησης σύνταξης", επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΣΒΕ.

"Η διοίκηση του ΟΣΕ μετά τους πειραματισμούς της ΠΛΑΝΟΣΕ, κατέφυγε στην ΚΟΝΤΟΡ, νέα εταιρία, για την έκδοση οργανογράμματος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προτείνεται να προχωρήσει ο ΟΣΕ άμεσα, μέσα από τις απολύσεις, μετατάξεις, στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου. Ο ΣΣΒΕ ζητά από τη διοίκηση του ΟΣΕ άμεση ενημέρωση και δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων. Οι σιδηροδρομικοί θα απαντήσουν δυναμικά και η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι είναι χρέος της, η ευημερία των πολιτών και όχι η ευημερία των αριθμών. Ο ΣΣΒΕ απαιτεί από την ΠΟΣ να διεκδικήσει την ουσιαστική κάλυψη του χαμένου εισοδήματος μέσα από τη ΣΣΕ του 1999", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ