Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονη κινητικότητα στην υγεία

ΕΙΝΑΠ: "Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα αξιοπρεπές σύστημα αμοιβών"

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν το Διανοσοκομειακό της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) - η σύσκεψη δηλαδή των πενταμελών Επιτροπών της Ενωσης από όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ, που πάρθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία παρουσία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα τα φέρει σε Γενική Συνέλευση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, που θα γίνει σε μεγάλη αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου χτες το βράδυ ο Κ. Γείτονας είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και η Επιτροπή η οποία θα καθορίσει τις αρχές και τους κανόνες για ασφαλείς εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση της ΕΙΝΑΠ

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι "ομόφωνα αποφασίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο, που αποτελεί απαίτηση του κλάδου, και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίησή του".

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ προτάσσει τα "ασφαλή προγράμματα εφημεριών χωρίς πλασματικές, για όλα τα νοσοκομεία, στη βάση των πραγματικών αναγκών καθώς και την εξασφάλιση κονδυλίων για τις εφημερίες των ειδικευομένων της Γενικής Ιατρικής, που να τους ακολουθούν στην κυκλική εναλλαγή τους στις κλινικές". Επίσης ζητά "επίδομα εξομάλυνσης σε όσους γιατρούς έχουν λιγότερες συνολικά αποδοχές από εκείνες που έπαιρναν το Δεκέμβρη του 1997", καθώς υπάρχουν πια διαπιστωμένα γιατροί που πήραν το Σεπτέμβρη του 1998 λιγότερα χρήματα απ' όσα έπαιρναν στο τέλος του 1997.

Ακόμα η ΕΙΝΑΠ ζητά: Διπλασιασμό του ωρομισθίου της εφημερίας, την πληρωμή της εφημερίας ετοιμότητας με το 60% της ενεργού και άμεση καταβολή των αναδρομικών τακτικών αποδοχών και εφημεριών. Διατήρηση όλων των κινήτρων για τα Κέντρα Υγείας και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της εξέλιξης.

Και η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ καταλήγει: "Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αξιοπρεπές σύστημα αμοιβών - μισθολόγιο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ