Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Οι μαθητές κάνουν μόνο γυμναστική!

Με σοβαρές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, ξεκίνησε η φετινή χρονιά και για τα σχολεία στην Κοινότητα Πέρδικας της Θεσπρωτίας,με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, ενώ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, υπάρχουν και τάξεις του Δημοτικού, που οι μαθητές δεν έχουν κάνει ακόμα μάθημα ...παρά μόνο γυμναστική (!).

Στον Κρατικό Παιδικό Σταθμό υπάρχουν 60 παιδιά και οι οργανικές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι τρεις. Υπάρχει, όμως, μόνο μία νηπιοκόμος. "Το πρόβλημα εδώ είναι από διετία. Υπήρχε και δεύτερη νηπιοκόμος, η οποία μετατέθηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου υπάρχουν παιδικοί σταθμοί με υπεράριθμο διδακτικό προσωπικό και δεν μπορούν οι αρμόδιοι ούτε να αποσπάσουν ούτε να μεταθέσουν καμία στην Πέρδικα. Για ποιον εκσυγχρονισμό μιλάμε, άραγε;", τονίζουν οι γονείς στο ψήφισμα.

Επίσης, στο Νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν 50 παιδιά, υπάρχει μόνο μία νηπιαγωγός, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι δύο. Στο 6θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, για 120 παιδιά υπάρχουν μόνο τρεις αναπληρωτές και ένας διευθυντής, ενώ λείπουν ακόμα τρεις δάσκαλοι. "Οι τάξεις Δ, Ε, ΣΤ', δεν έχουν κάνει μάθημα από την αρχή της χρονιάς ή κάνουν κάθε μέρα 6 ώρες γυμναστική. Ούτε φαντάροι να ήταν", καταγγέλλουν οι γονείς. Και στο Γυμνάσιο όμως, όπου φοιτούν 90 παιδιά, υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητέςξένης γλώσσας και γυμναστικής.

"Μπορούμε να περιμένουμε να γίνει κάποιος δρόμος, μπορούμε να περιμένουμε να φτιαχτεί μια πλατεία. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να μην έχουν δάσκαλο τα παιδιά μας", τονίζουν οι γονείς, ενώ δηλώνουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το διορισμό εκπαιδευτικών στα σχολεία της κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ