Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Πήραν την απάντηση που τους άξιζε
  • Ο βυρωνιώτικος κόσμος έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά σ' όλες τις προβοκάτσιες, που επιχειρήθηκαν την τελευταία βδομάδα
  • Ολη η πόλη πανηγύριζε μέχρι τις πρωινές ώρες την εκλογή του δημάρχου της

Με την κονκάρδα του Χαρδαλιά (ΝΔ) στο ένα πέτο και του Κουλουμπή (ΠΑΣΟΚ) στο άλλο, μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Βύρωνα, υποδέχονταν την Κυριακή τους ψηφοφόρους, που προσέρχονταν στα εκλογικά τμήματα, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα...

Ολοι εκείνοι, όμως, πήραν άμεσα την απάντηση που τους άξιζε! Στα νταμάρια, τη Μυρρακτή και κάποια ακόμα εκλογικά τμήματα, που τόλμησαν να εμφανιστούν μέλη των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι τούς απαντούσαν με το σύνθημα: "Το ΠΑΣΟΚ του Βύρωνα ψηφίζει Ρογκάκο" και τους ανάγκαζαν να αφαιρέσουν τις κονκάρδες του Ν. Χαρδαλιά. Ο βυρωνιώτικος λαός δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στα προβοκατόρικα τρικάκια, με τα οποία κατέκλυσαν τη νύχτα του Σαββάτου τους δρόμους της πόλης οι διάφοροι Τριγάζηδες. Αντίθετα, από νωρίς, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το εκλογικό κέντρο της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Κίνησης" από τις γειτονιές της πόλης.

Την αισιοδοξία του για την επιτυχία της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Κίνησης", εξέφρασε από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος,ο οποίος δήλωσε, μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα: "Η νίκη θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και δυναμική, την επιβεβαιώνει η ανταπόκριση του κόσμου, το μεγάλο έργο που έγινε. Ολος ο προεκλογικός αγώνας δείχνει με σιγουριά ότι θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό και νικηφόρο". Και επαληθεύτηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ο Ν. Ρογκάκος, σχολιάζοντας τις απανωτές προβοκάτσιες που εκδηλώθηκαν όλη την προηγούμενη βδομάδα, μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βύρωνα, για το αποτέλεσμα της συναλλαγής του υποψήφιου δημάρχου της Δεξιάς Ν. Χαρδαλιά με τον "αριστερό" Π. Τριγάζη, δήλωσε: "Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ έκανε καθετί δυνατό να πατρονάρει και μέσα στα εκλογικά τμήματα, τον εκπρόσωπο της πιο συντηρητικής Δεξιάς. Απόψε, όλη τη νύχτα στελέχη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ πετούσαν προβοκατόρικα τρικ, κινούμενοι από ιδιοτελείς και υστερόβουλους λόγους, έξω και από τη γραμμή του χώρου που ανήκουν. Αίσχος και ντροπή γι' αυτούς που θέλουν να λέγονται δημοκράτες".

Ολονύχτιο λαϊκό πανηγύρι

Σε λαϊκό πανηγύρι, που τράβηξε μέχρι το πρωί, εξελίχθηκε η γιορτή που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης. Η επανεκλογή του Νίκου Ρογκάκου στο Δήμο του Βύρωνα ήταν βέβαιη από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα, που έφταναν από τα εκλογικά τμήματα.

Η άφιξη σχεδόν κάθε εκλογικού αντιπροσώπου επιβεβαίωνε το σταθερό προβάδισμα του συνδυασμού του Ν. Ρογκάκου και συνοδευόταν από πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα. Παράλληλα, με τη ροή των αποτελεσμάτων έφταναν στη συμβολή των οδών Κύπρου και Ιθώμης, όλο και περισσότεροι Βυρωνιώτες, για να ενωθούν με όσους συμπολίτες τους βρίσκονταν εκεί από νωρίς και να γιορτάσουν μαζί. Οι αγκαλιές και τα φιλιά έδιναν κι έπαιρναν. Και η συγκίνηση όλων έφτασε στο κατακόρυφο, όταν ήρθε από το δημαρχείο στο εκλογικό κέντρο, με ανανεωμένη πια την εντολή του βυρωνιώτικου λαού, ο Ν. Ρογκάκος. Από εκεί ξεκίνησαν όλοι μαζί για τα "Αστρα", το δημοτικό αναψυκτήριο του Βύρωνα, στα Νταμάρια, δίπλα στα δημοτικά θέατρα "Μελίνα Μερκούρη" και "Αννα Συνοδινού".

Ολος ο Βύρωνας ήταν χτες στα "Αστρα" και δε σταμάτησε να χορεύει και να τραγουδάει, παρά μόνο, για να δει τα βεγγαλικά, που φώτισαν τη νύχτα τον ουρανό. Για να χαιρετήσουν τη διπλανή Καισαριανή, που γιόρταζε κι εκείνη την εκλογή του Γ. Κατημερτζή.Από νωρίς άλλωστε οι Βυρωνιώτες ενημερώνονταν παράλληλα και πανηγύριζαν εξίσου για τα αποτελέσματα της Καισαριανής, για τους αγωνιστές δημάρχους, που αναδεικνύονταν στις δυο γειτονικές, με κοινές αγωνιστικές παραδόσεις, πόλεις.

Από χτες ο δήμαρχος, Ν. Ρογκάκος, και η "Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση" συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τη δράση τους. Αλλωστε, ο δήμος δε σταμάτησε στιγμή, ούτε το διάστημα των εκλογών, όπως δε σταμάτησε στιγμή και το έργο στην πόλη, που όπως είπε ο Ν. Ρογκάκος από το βράδυ της εκλογής του "συνεχίζεται από τη Δευτέρα κανονικά, δεν πρόκειται και δε χρειάζεται να περιμένουμε την 1η του Γενάρη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξήσεις τελών μέχρι 90% και μηνιαίο χαράτσι!(2006-12-09 00:00:00.0)
Ο δήμος θα παραμείνει υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων(2002-10-19 00:00:00.0)
Για να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο(2002-10-15 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για να ξαναβγεί νικητής ο λαός(1998-10-14 00:00:00.0)
Με ορμή για τη νέα τετραετία(1998-10-13 00:00:00.0)
Στις γειτονιές που ξέρουν ν' αγωνίζονται(1998-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ