Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μυστικές συμφωνίες κατά κομμουνιστών δημάρχων!

Βουλευτές και ο γραμματέας Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν μυστική συμφωνία το 1994 με τον εκλεκτό υποψήφιο της ΝΔ στον Κορυδαλλό, για να εμποδίσουν την εκλογή του υποψήφιου του ΚΚΕ Ν. Θεμελή και να εκλέξουν τον σημερινό δήμαρχο Στέφανο Χρήστου!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ με μια άθλια προπαγάνδα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ήττα τους, προβάλλοντας τα περί "ανίερης συμμαχίας" ΚΚΕ - ΝΔ για να κοροϊδέψουν τους ταλαίπωρους οπαδούς τους, την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται πως ανίερες και ανήθικες συμμαχίες και μυστικές συμφωνίες πίσω από την πλάτη του λαού πραγματοποιούν, ακριβώς, οι εταίροι της ΟΝΕ και του Μάαστριχτ. Ετσι, προχτές Κυριακή των εκλογών, η εφημερίδα "Το Παρόν" έφερε στη δημοσιότητα μυστική συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στους εκλεκτούς υποψηφίους των συνδυασμών που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Χρήστου, και τον εκλεκτό της ΝΔ, Περικλή Βελιούρη, στον Κορυδαλλό, που υπογράφτηκε στις 25.9.94, λίγο πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με στόχο να μην επανεκλεγεί ο τότε κομμουνιστής δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Θεμελής. Το αποκαλυπτικό αυτό "πρωτόκολλο συνεργασίας" υπογράφεται, εκτός των παραπάνω, και από τους βουλευτές Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Νίκο Γαλανό και Ιωάννη Διαμαντίδη όπως και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Τσίπη Θεόδωρο.

Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο "Πρωτόκολλο Ισότιμης Συνεργασίας και Λειτουργίας", όπως αποκαλείται: "Οι συνδυασμοί "Πολίτες του Κορυδαλλού" (με υποψήφιο τον εκλεκτό της ΝΔ Περικλή Βελιούρη) και "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός" (με υποψήφιο τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, σημερινό δήμαρχο Κορυδαλλού, Στέφανο Χρήστου), συνεργάζονται σε βάση πλήρους ισοτιμίας. Οι αποφάσεις κατά την προεκλογική περίοδο παίρνονται από κοινού με στόχο την κατάκτηση της δημαρχίας. Ολες οι αποφάσεις τελούν υπό την έγκριση των δύο επικεφαλής των συνδυασμών".

Πιο αποκαλυπτικά, όμως, για τους στόχους και τη μεθόδευση εξαπάτησης του κορυδαλλιώτικου λαού είναι όσα αναφέρονται στην, επίσης, μυστική συμφωνία που υπογράφεται από τα παραπάνω στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία των δύο "αντιπάλων" συνδυασμών (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), που, βεβαίως, αποκρύφτηκε από τον κορυδαλλιώτικο λαό. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο "Πρωτόκολλο Συνεργασίας" που συνυπογράφουν οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της Β Πειραιά:

"Προκειμένου να συνεργαστούν οι συνδυασμοί "Πολίτες του Κορυδαλλού" και "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός", με σκοπό να σταματήσει η 16χρονη καταδυνάστευση του Κορυδαλλού από το ΚΚΕ (!), κατέληξαν στην κατωτέρω συμφωνία τιμής.

Οι δύο συνδυασμοί συνεργάζονται σε βάση πλήρους ισοτιμίας και κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές '94. Υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού είναι ο Στέφανος Χρήστου. Σε περίπτωση νίκης οι ανωτέρω συνδυασμοί κατανέμουν όλες τις θέσεις με αναλογία 50% έκαστος.

Η ανωτέρω συμφωνία γίνεται με γνώμονα την καλή πορεία και συνεργασία της καινούριας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές '94. Η ανωτέρω συμφωνία δε δημοσιοποιείται παρά μόνον στην περίπτωση αθέτησης των όρων της"!

Με βάση λοιπόν αυτή τη μυστική, κατάπτυστη συμφωνία, που έγινε πίσω από τις πλάτες του κορυδαλλιώτικου λαού και φέρει φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές του επίσημου ΠΑΣΟΚ και του εκλεκτού της ΝΔ, οι εταίροι της ΟΝΕ, εξαπατώντας τον κορυδαλλιώτικο λαό, εμπόδισαν την επανεκλογή του καταξιωμένου δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Θεμελή, συνεχιστή του έργου του επίσης κομμουνιστή καταξιωμένου δημάρχου Κορυδαλλού Μαλαγαρδή. Μ' αυτές τις μεθόδους και άλλες που, βεβαίως, δεν έχουν όλες αποκαλυφθεί κατάφεραν και τούτη τη φορά να εμποδίσουν την εκλογή του Ν. Θεμελή αλλά και άλλων κομμουνιστών υποψηφίων δημάρχων, μια και τα μεγάλα συμφέροντα απαιτούν να μην υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι, που γίνονται εμπόδιο στην προώθηση των συμφερόντων τους σε βάρος των εργαζομένων. Τα συμφέροντα που παίζονται με τα "πακέτα" και τα κοινοτικά κονδύλια είναι πολλά και μεγάλα και σε τούτες τις εκλογές αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι ανίερες συνεργασίες και συμμαχίες γίνονται πέραν του ΚΚΕ και των κομμουνιστών δημάρχων που αγωνίζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ