Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ο λαός τούς επέστρεψε τη λάσπη!

Παρά την πρωτοφανή επιχείρηση λάσπης και συνδιαλλαγής του Αλέξη Κούγια και των μηχανισμών του, ο λαός της Πετρούπολης απάντησε, αναδεικνύοντας δήμαρχο, ξανά, τον Γιώργο Γιώγο

Η διαφθορά, η λάσπη, η προβοκάτσια και οι συναλλαγές "καρέκλας" είναι τα νέα "πολιτικά ήθη" που εισήγαγε στον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στην Πετρούπολη, ο υποψήφιος δήμαρχος - γνωστός συνήγορος διαφόρων κυκλωμάτων - Α. Κούγιας.

Για να αναδειχτεί στο δημαρχιακό αξίωμα, χρησιμοποίησε τις πιο πρωτοφανείς και συνάμα τις πιο βρόμικες μεθοδεύσεις. Τελευταίο "επίτευγμά" του, είναι ο κατακλυσμός της πόλης, ξημερώματα Κυριακής, με τρικ σε πράσινο φόντο και με τον "ήλιο του ΠΑΣΟΚ", όπου αναγραφόταν: "Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Κούγια". Επιπλέον τεράστια πανό, αλλά και άλλα τρικ, εμφανίστηκαν δίπλα σε εκλογικά τμήματα που έγραφαν: "ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ. στηρίζουν Κούγια".

Μεθοδεύσεις που συγκέντρωσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και μελών και στελεχών των δύο άλλων συνδυασμών που τέθηκαν εκτός δεύτερου γύρου.

Ωστόσο, "τροφή" στις μεθοδεύσεις Κούγια έδωσαν οι ίδιες οι επίσημες ανακοινώσεις των συνδυασμών "Δύναμη Δημιουργίας" του Κ. Χριστόπουλου και "Δημοτικής Δράσης" του Β. Μπουρνά, που καλούσαν σε "ψήφο κατά συνείδηση"!!! Επίσης, η στάση κορυφαίων στελεχών αυτών των συνδυασμών που, είτε προτίμησαν να "εξαφανιστούν", είτε και ανοιχτά και ιδίως του συνδυασμού του Χριστόπουλου να εμφανιστούν σε εκλογικά τμήματα με σηματάκια Κούγια στο πέτο. Την ίδια στιγμή υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες που έκαναν λόγω για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και "καρέκλες" που τάχθηκαν σε κάποιους...

Πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι την Παρασκευή το βράδυ μετά την κεντρική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" και σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας, αστυνομικοί συνέλαβαν νεολαίους της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" που βρίσκονταν στο χώρο της συγκέντρωσης και τους μετέφεραν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων!!!

Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα σε εκλογικά τμήματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ετσι, στο 3.856 εκλογικό τμήμα Πετρούπολης, όπως κατήγγειλε η κ. Νίκα, παρ' όλο που ήταν μπροστά ο δικαστικός αντιπρόσωπος, της δόθηκε μόνο ψηφοδέλτιο του Κούγια και λευκό και έπρεπε να γίνει φασαρία για να της δοθεί ψηφοδέλτιο και της "Δημοκρατικής Συνεργασίας". Επίσης, στο εκλογικό Τμήμα 3.812 παράτυπα ο δικαστικός αντιπρόσωπος διαμήνυσε στους εκλογικούς αντιπροσώπους των συνδυασμών ότι θα τους επιτρέψει να είναι παρόν μόνο στην αρχή που θα μονογραφηθούν και θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια και στη συνέχεια τούς είπε ότι θα αποχωρήσουν και ότι αυτός θα "δώσει" τα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ