Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ
Αυξήσεις τελών μέχρι 90% και μηνιαίο χαράτσι!

Να αντιδράσουν καλεί τους δημότες η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση»

Αύξηση έως και 90% στα δημοτικά τέλη θα πληρώνουν από το 2007 οι Βυρωνιώτες, μετά από σχετική απόφαση της δημοτικής αρχής του Ν. Χαρδαλιά και με πρόσχημα ...«τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων».

Την ώρα που οι αυξήσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν ξεπερνούν το 4%, η δημοτική αρχή Βύρωνα αποφασίζει, στα ήδη αυξημένα τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης, την επιβολή τέλους 7,2 ευρώ μηνιαίως ανά μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος. Η αύξηση αυτή ισχύει από την 1η του Γενάρη 2007 και για τα επόμενα τέσσερα έτη, δηλαδή μέχρι και το 2010.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της παράταξης «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση», στην πράξη η εν λόγω απόφαση σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει, μέσω της ΔΕΗ, 86,4 ευρώ το χρόνο περισσότερα από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει σήμερα. «Αυτό σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών που κυμαίνεται από 40% έως 90%. Σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση του λαϊκού εισοδήματος», σημειώνει η παράταξη σε σχετική ανακοίνωσή της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι νοικοκυριό σε διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων, που το 2006 πλήρωσε 98,40 ευρώ για τέλη, το 2007 θα πληρώσει 184,80 ευρώ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση», με την ανακοίνωσή της, καλεί τους δημότες να αντιδράσουν και να απαιτήσουν: Να παγώσουν τα ανταποδοτικά τέλη μέχρι να καταργηθούν οριστικά. Να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, οι αναγκαίοι πόροι, που να φθάνουν στο 6%. Να αποδοθούν τα οφειλόμενα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που για το λαό του Βύρωνα υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση η παράταξη υπογραμμίζει τις ευθύνες των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στα συλλογικά όργανα της ΤΑ (ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ), καθώς συναποφάσισαν τη δυνατότητα να επιβάλλει τοπικούς φόρους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ