Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Διαστημική βάση στη Σελήνη

Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την έλλειψη φαγητού, νερού και φαρμάκων, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι αφανίζουν κατά χιλιάδες πολίτες που ορθώνουν το ανάστημά τους στον οδοστρωτήρα του καπιταλισμού, την ίδια στιγμή που η Γη, εξαιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων, μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα, οι επικυρίαρχοι του πλανήτη σχεδιάζουν την κατασκευή διαστημικής βάσης στη Σελήνη. Η υποκρισία τους για το περιβάλλον και τη φτώχεια ξεπερνά κάθε όριο, όταν με τόση ευκολία είναι πρόθυμοι να κατασπαταλήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για αστρικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να βοηθήσουν τον λιμοκτονούντα Τρίτο Κόσμο και να ασκήσουν πολιτικές φιλικές για το περιβάλλον. Μόνιμη επωδός η έλλειψη χρημάτων.

Οσο δεν ανατρέπεται το πολιτικό σκηνικό, το τοπίο θα γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό! Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Υπάρχουν και καλές ειδήσεις

Μια περιοχή του δάσους του Αμαζονίου, μεγαλύτερη σε έκταση από την Αγγλία, θα επιτηρείται και θα προστατεύεται, μετά από συμφωνίες και με τους τοπικούς πληθυσμούς. Αν οι εξαγγελίες γίνουν πράξη, τότε θα έχουμε σίγουρα ένα περιβαλλοντικό συν στο ελλειμματικό περιβαλλοντικό ταμείο του πλανήτη.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος

Δορυφορικά θα ελέγχεται η εν λόγω περιοχή που η έκτασή της φτάνει τα 164.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η οποιαδήποτε μη φιλική προς το περιβάλλον δράση θα έχει αυστηρές κυρώσεις. Να σημειώσουμε επίσης ότι εκεί εντοπίζεται το 20% των γλυκών νερών του πλανήτη και υπάρχει ίσως η πιο πλούσια βιοποικιλότητα.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Οι αλιγάτορες των πανεπιστημίων

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι οι αλιγάτορες ζούσαν στα βαλτόνερα των λιμνών, που σπανιότατα τα εγκατέλειπαν προς αναζήτηση τροφής, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ζωολογίας, κάνατε λάθος. Υπάρχουν σε μεταλλαγμένη μορφή στα ελληνικά πανεπιστήμια, συνήθως από τους καθηγητές της πρώτης βαθμίδας. Με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής Δημήτρης Τσαρδάκης περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση εκ των ένδον αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές περιπτώσεις. Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι τώρα που βάλλεται το δημόσιο πανεπιστήμιο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ένας καθηγητής καταγγέλλει τα κακώς κείμενα... Ο συγγραφέας υποστηρίζει πεντακάθαρα το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Απλά στηλιτεύει όλα αυτά που δίνουν λαβές στους κατοικοεδρεύοντας «σοφούς» της οδού Μητροπόλεως, οι οποίοι φωτογραφίζονται ως αλιγάτορες, να την υπονομεύουν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παπαζήσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ