Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διέξοδος και ελπίδα η "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, με την ψήφο τους να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, τη διοίκηση του δήμου, την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους τη στήριξαν στο δημοτικό συμβούλιο και να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης,μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Ροτόντας. Παράλληλα ζήτησε να στηρίξουν το συνδυασμό και όλοι όσοι αυτά τα χρόνια βρέθηκαν μαζί στον αγώνα ενάντια στον εκφυλισμό στον οποίο επιχειρούν να οδηγήσουν την πόλη οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.

"Ζούμε στη Θεσσαλονίκη που ολοένα και περισσότερο βυθίζεται σ' ένα πέλαγος προβλημάτων και αδιεξόδων, που δημιουργούν η κεντρική εξουσία, αλλά και οι διοικήσεις του δήμου", τόνισε ο Αγ. Σαχίνης και συνέχισε: "Οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις έχουν εναποθέσει την ανάπτυξη της πόλης σε κοινοτικά "προγράμματα" και στην ανάδειξή της σε δήθεν "μητρόπολη των Βαλκανίων"". Σημείωσε ακόμη ότι "ο άνθρωπος σ' αυτούς τους σχεδιασμούς αποτελεί προϊόν μιας χρήσης, ότι η αγωνία για εξεύρεση μιας εργασίας αντιμετωπίζεται σε πελατειακή βάση, τα δικαιώματα για μόρφωση, αθλητισμό και ψυχαγωγία μετατρέπονται σε εμπορεύσιμα είδη της οικονομίας της αγοράς. Τώρα υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ελπίδα, τώρα μπορούμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να παίξει ένα νέο ρόλο για το λαό και τους εργαζόμενους. Η ελπίδα βρίσκεται στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των δημοτών ενάντια σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική".

Στις Φοιτητικές Εστίες

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν χτες οι εργαζόμενοι στις φοιτητικές εστίες και τη φοιτητική λέσχη στο κλιμάκιο του συνδυασμού, με επικεφαλής τον Αγάπιο Σαχίνη, που τους επισκέφθηκε για να συζητήσει μαζί τους και να μοιράσει ενημερωτικό υλικό. Πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι θα υποστηρίξουν το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", ο οποίος σταθερά και ουσιαστικά συμπαραστέκεται σε κάθε διεκδικητική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Επίσης ο Αγ. Σαχίνης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Θόδωρο Κυριακίδη, Μπάμπη Κόφφα, Γ. Νικόλτσο, επισκέφθηκε χτες το 23ο Ενιαίο Λύκειο και συζήτησε με τους μαθητές και τους καθηγητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας και το ρόλο που θα πρέπει να παίζει η ΤΑ για την επίλυσή τους. "Ζούμε στην πόλη μας από πρώτο χέρι, είπε ο Αγ. Σαχίνης, τις τραγικές ελλείψεις ενόψει του νέου σχολικού έτους. Είναι υποκριτική η ανησυχία κάποιων δημάρχων ή υποψηφίων γιατί είναι οι ίδιοι που στήριξαν με διάφορους τρόπους αυτή την πολιτική που μετέφερε στο δήμο την αρμοδιότητα για τη συντήρηση των σχολείων χωρίς τους ανάλογους πόρους. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά συνειδητά τη μειώνει, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να οδηγούνται στην ιδιωτική παιδεία", τόνισε. "Χρειάζεται άμεσα να αντιδράσουμε, συνέχισε. Στα προβλήματα της παιδείας ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να έχει λόγο και ρόλο. Αρνούμαστε το ρόλο του διαχειριστή των πενιχρών κονδυλίων για τα σχολεία. Προβάλλουμε τον αγωνιστικό - διεκδικητικό ρόλο στην αναβάθμιση της υποδομής και την ουσιαστική ενημέρωση όλων για τις εξελίξεις στην παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ