Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Νέα τριήμερη απεργία

Η τελευταία απεργία των νοσοκομειακών γιατρών των Ιωαννίνων ξεπέρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, το 90% σε συμμετοχή. "Οι νοσοκομειακοί γιατροί, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τη λογική της κυβέρνησης, που θέλει να εξυπηρετήσει τις λογιστικές της ανάγκες, αρνούμενη πεισματικά να ανταποκριθεί στις προτάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων των νοσοκομείων και να δώσει τα ανάλογα κονδύλια για την επαρκή κάλυψη των εφημεριών, ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι επείγουσες ανάγκες των πολιτών. Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης έχει απορυθμίσει τα νοσοκομεία και έχει βάλει σε μεγάλες περιπέτειες το ΕΣΥ και τους λειτουργούς του".

Σημειώνεται, ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσα σε λίγες βδομάδες άλλαξαν τρεις φορές τα κονδύλια των εφημεριών, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των γιατρών. Επίσης, το ΔΣ του Νοσοκομείου "Χατζηκώστα" στις 18/9/98 υπέβαλε προς το υπουργείο δύο προγράμματα εφημεριών. Ενα προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων δραχμών και ένα άλλο προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων δραχμών!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ψευδούς ισχυρισμού περί πλασματικών εφημεριών των γιατρών αποτελεί το Νοσοκομείο "Χατζηκώστα", στο οποίο τα 15 από τα 25 τμήματά του λειτουργούν με δύναμη ιατρικού προσωπικού από 1 μέχρι 3 γιατρούς.

Νέα τριήμερη απεργία για σήμερα, αύριο και την Κυριακή αποφάσισαν οι γιατροί των Ιωαννίνων στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση. Σήμερα το πρωί έχουν προγραμματίσει συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και στα δύο νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό και "Χατζηκώστα"), αύριο οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στις 10.30 το πρωί για παραπέρα λήψη αποφάσεων.

Ηράκλειο Κρήτης

Με αποκλεισμό των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), ενώ οι γιατροί του "Βενιζέλειου" θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των εφημεριών.

Οι γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ ζητούν μέχρι την 1.10.98 να υπάρξει έγκριση των εφημεριών του Σεπτέμβρη 1998 που πραγματοποιήθηκαν και προέγκριση των προδιαγραφών της Επιστημονικής Επιτροπής και για τους επόμενους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ