Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύναμη για το λαό η ψήφος στη ΝΑΣ

Το πρόγραμμά της παρουσίασε χτες η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Πειραιά. "Η παράταξή μας είναι η πιο πλατιά, γιατί χωράει τις ανάγκες των πιο πολλών", υπογράμμισε η υποψήφια νομάρχης Ελπίδα Παντελάκη

"Εννιά μέρες μένουν για τους εργάτες του πνεύματος και των χεριών, ιδιαίτερα της νεολαίας μας, τόσο στον Πειραιά, όσο και συνολικά στη χώρα, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για όλους και όλα. Εχουν την ευκαιρία, έχουν τη δύναμη να δώσουν τη δική τους απάντηση. Να καταψηφίσουν τους πρωτεργάτες δημάρχους και νομάρχες υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής και της συναίνεσης σε αυτή, που κινήθηκαν ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Να αναδείξουν δημοτικές και νομαρχιακές αρχές μετερίζια της λαϊκής πάλης. Να δοκιμάσουνε την αξία της ψήφου που επιστρέφει στον εαυτό τους σαν δύναμη και επένδυση για το μέλλον ".

Αυτά τόνισε, χτες, η υποψήφια νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Ελπίδα Παντελάκη παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγουμένως, ο παραβρισκόμενος υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε την πλούσια θετική εμπειρία από την επαφή της ΝΑΣ, με τον κόσμο στις επισκέψεις και περιοδείες που πραγματοποιούνται στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και στα μέρη όπου συχνάζει η νεολαία. Ο Σπ. Χαλβατζής καταδίκασε την κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιάσει κοινωνικό πρόσωπο ενόψει των εκλογών. Επίσης, κατήγγειλε τη δημιουργία της ταξιαρχίας στα Βαλκάνια, με την οποία ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να δημιουργήσει νέο μηχανισμό επιβολής της "νέας τάξης πραγμάτων" και της καθυπόταξης λαών και χωρών.

"Αγκαλιάστε τη ΝΑΣ"

"Απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους ανέργους, στα λαϊκά στρώματα, στους επαγγελματοβιοτέχνες - μικρεμπόρους, στους συνταξιούχους, στους εκπαιδευτικούς. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα νοσοκομεία που δίνουν τη μάχη με τη διαλυτική επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης. Απευθυνόμαστε στους εργάτες της Τέχνης και του Πολιτισμού, στις γυναίκες και ιδιαίτερα στη νεολαία. Σε όλους αυτούς που καταπιέζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Αυτή είναι η κοινωνική βάση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Η παράταξή μας είναι η πιο πλατιά, γιατί χωράει τις ανάγκες των πιο πολλών.Από το λαό του Πειραιά και τους αγώνες του, στους οποίους συμμετέχουμε, αποκτούμε την πιο πλούσια εμπειρία, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία. Αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις καλούμε να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν τη ΝΑΣ", επισήμανε η Ελπίδα Παντελάκη.

"Ολους αυτούς, συμπλήρωσε, θεωρούμε δικούς μας γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές - πολιτικές προσεγγίσεις που έχουν. Αφήνουμε τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους άλλους φορείς των μεγαλοσυμφερόντων στους άλλους υποψήφιους, στους θιασώτες της "ταξικής συνεργασίας". Εξάλλου, ο τοποτηρητής της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής, ο κ. Σαράφογλου, από μόνος του προσδιόρισε τις κοινωνικές του αναφορές. Εχει ανάγκη τη βοήθεια και τη συμβολή της πλουτοκρατίας. Αυτή ακριβώς η επιλογή αντιστοιχεί στις θέσεις και το χαρακτήρα της πολιτικής που στηρίζει",υπογράμμισε η Ελπίδα Παντελάκη.

"Στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικές. Τόσο για τα γενικότερα προβλήματα, όσο και για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Η μία είναι αυτή που προβάλλει η ΝΑΣ και η άλλη των δυνάμεων που κουμαντάρονται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πίνουν νερό στο όνομα της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης, της κατ' εξοχήν στρατηγικής επιλογής των πολυεθνικών. Η πολιτική των δυνάμεων που αποδέχονται και διαχειρίζονται το αντιλαϊκό, θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την Αυτοδιοίκηση",τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η υποψήφια νομάρχης.Η πρόταση της ΝΑΣ

Αναπτύσσοντας την πρόταση της ΝΑΣ η Ελπίδα Παντελάκη, αφού ξεκαθάρισε ότι ο φορέας πολιτικής στήριξης του συνδυασμού είναι το ΚΚΕ, είπε: "Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να διευρυνθεί η λαϊκή συσπείρωση, το λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαλέψει αταλάντευτα - με στόχο να ανατρέψει - την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας, της φορομπηξίας και της ανεργίας",προσθέτοντας: "Βρισκόμασταν και θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, κόντρα στην πολιτική της υποτέλειας απέναντι στους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές που δυναμιτίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή μας. Στη βάση αυτών των βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν το λαό και τη χώρα μας, καλούμε τους Πειραιώτες να κρίνουν τη στάση του κάθε νομαρχιακού συνδυασμού και να αποφασίσουν ανάλογα".

Καταλήγοντας η Ελπίδα Παντελάκη υπογράμμισε: "Φιλοδοξούμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των διαφορετικών ανθρώπων, που θα εκφραστεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και στο κανάλι του αγώνα την επομένη των εκλογών. Θα δουλέψουμε σκληρά, νύχτα και μέρα, όσον αφορά τις δικές μας δυνάμεις και αντοχές, ώστε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός μετώπου πάλης στο νομό μας με πολιτική προοπτική, που θα αλλάζει ριζικά τη ζωή των εργαζόμενων.

Η ΝΑΣ μπροστά στις εκλογές καταθέτει το δικό της πρόγραμμα. Δε μοιάζει με τα προγράμματα των άλλων παρατάξεων. Δε γράφτηκε από ειδικούς τεχνοκράτες επικοινωνιολόγους. Συμβάλλανε σε αυτό με την εμπειρία και τη γνώση τους, αγωνιστές από όλες τις μεριές του λαϊκού κινήματος που ζουν τα προβλήματα από κοντά, είναι μέρος αυτών των προβλημάτων και είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης όλες τις ώρες της μέρας. Ευελπιστούμε και αγωνιζόμαστε για τη λαϊκή τους υιοθέτηση, λαϊκή συσπείρωση και κινητοποίηση, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ