Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πενίας... ρουσφέτια

Κατά το "πενία τέχνας κατεργάζεται" ενεργούν και δρουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο νομό Εύβοιας και όχι μόνο. Πέρα από το όργιο ρουσφετολογίας, εκβιασμών και πιέσεων που ασκούν για απόκτηση εκλογικής πελατείας και εξασφάλισης ψήφων, "πένητες" όντας πολιτικών επιχειρημάτων για την προπαγάνδιση της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία στήριζαν και στηρίζουν, αλλά έχοντας γνώση της αγανάκτησης και οργής που διακατέχει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα του νομού, καταφεύγουν σε τερτίπια και τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και υφαρπαγής της ψήφου. Στην "πρεμούρα" τους αυτή, προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη και παρουσία στο εκλογικό τους κέντρο, κάποιου ανώτατου κυβερνητικού στελέχους.

***

Ετσι, το τελευταίο διάστημα η Εύβοια έχει δεχτεί τόσες επισκέψεις - αστραπή υπουργών, όσες δε "γνώρισε" όλη την τετραετία. Την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε τη "στήριξή" του επισκεπτόμενος τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα. Ενώ πριν λίγες μέρες, "έμαθαν" την Αγία Αννα Εύβοιας, ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας - που δεν είχε πατήσει το πόδι του ούτε ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ για να συμπαρασταθεί στις χιλιάδες ανέργων που προκάλεσε η πολιτική τους, με το κλείσιμο των δύο μεταλλείων Σκαλιστήρη και Παπαστρατή - ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Π. Κρητικός και ο πρόεδρος της... ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος, αφού ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ εκεί, τυγχάνει και δημόσιος υπάλληλος.

***

Βέβαια, όλους αυτούς τους "επίσημους" και "μεγάλους" οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δεν τους κουβαλάνε για να τους δεσμεύσουν πάνω στα προβλήματα των κατοίκων και των δήμων, αλλά για να δείξουν ότι έχουν "γερό δόντι" στην κυβέρνηση και αν εκλεγούν ο Δήμος τους θα μετατραπεί σε εργοτάξιο έργων και τα ταμεία τους θα είναι γεμάτα ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα.

***

Είναι γελασμένοι, όμως, οι κυβερνητικοί ή άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι ή νομάρχες αν νομίζουν ότι με καθρεφτάκια θα κοροϊδέψουν τους "ιθαγενείς". Οι δημότες, οι εργαζόμενοι, ο λαός τούς γνώρισαν από τη στάση χειροκροτητή που τήρησαν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση, υπερψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και τους αγωνιστές υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες, που ήταν μαζί τους όταν πάλευαν στο γιαπί, στο εργοστάσιο, στο μπλόκο, στη συνοικία, στη γειτονιά, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ