Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Οι νέοι "μαυρίζουν" όσους τους στερούν τη μόρφωση

Κάλεσμα στους νέους και τις νέες να τιμωρήσουν με την ψήφο τους εκείνους, που, με την πολιτική τους, τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, αχρηστεύουν τα πτυχία τους και τους μετατρέπουν σε περιπλανώμενους ανέργους - "απασχολήσιμους", έκανε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Αχαϊας, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Μαζί με την αδιόριστη εκπαιδευτικό Τζέλα Λάζαρη,τον φοιτητή Χρήστο Τσαντή και την εργαζόμενη στο ΠΠΓΝΠ και μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τα προβλήματα της Παιδείας. Ο Α. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι με το νόμο 2525 που ψήφισε η κυβέρνηση άρχισε ήδη το διώξιμο των μαθητών από τη β Λυκείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά της εργατικής τάξης να ωθούνται προς την ανεργία, την υποαπασχόληση και τα ναρκωτικά. Στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση αξιοποίησε τις πρασινογάλανες πλειοψηφίες στο ΝΣ, καθώς και ο κυβερνητικός νομάρχης και οι δήθεν "αντιπολιτευόμενοι" εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ στήριξαν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, οργάνωσαν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ολοι μαζί προωθούν τον ατομικισμό και την αποχαύνωση, τα "πολιτιστικά" σκουπίδια επί πληρωμή, βάζοντας φραγμούς στη γνήσια νεανική ερασιτεχνική δημιουργία και τον αθλητισμό.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ κάλεσε τους νέους να σκεφθούν την επόμενη μέρα από τις εκλογές, η οποία θα φέρει θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και τους κάλεσε να τιμωρήσουν με την ψήφο τους εκείνους, που, μετά τις εκλογές, θα προωθήσουν γρηγορότερα τις ιδιωτικοποιήσεις, την πλήρη διάλυση της Παιδείας και της πρόνοιας, αλλά και "να αφήσουν στην ίδια τάξη" όλους αυτούς που προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο με δήθεν αντιπολιτευτικές κορόνες και να στηρίξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, η οποία είναι η μόνη παράταξη, που με συνέπεια πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για τη λύση των προβλημάτων τους. Πρόσθεσε πως η ψήφος στις νομαρχιακές εκλογές δεν έχει καμιά σχέση με τις κομματικές προτιμήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι πολιτική, με κριτήρια τη στάση όλων των υποψηφίων στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

Τέλος, ο υποψήφιος νομάρχης Αχαϊας ανανέωσε το ραντεβού του με όλο το λαό της περιοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ, που θα γίνει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ουσιαστική, διεκδικητική ψήφος(2006-10-16 00:00:00.0)
Η δυσαρέσκεια να γίνει ψήφος αντεπίθεσης(2006-10-05 00:00:00.0)
Αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική(2006-07-07 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-06-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικό, ενωτικό προσκλητήριο(1998-10-02 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο για νομαρχία - μετερίζι των αγώνων(1998-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ