Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ
"Πνίγεται" στα χρέη

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης, ζητά τα ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Γκατζής και Μπάμπης Αγγουράκης.

Ο Συνεταιρισμός Αρχανών που έχει 1.600 μέλη και δραστηριοποιείται σε μια περιοχή όπου η αμπελουργία είναι μονοκαλλιέργεια και παράγεται πάρα πολύ καλής ποιότητας κρασί (εξαγώγιμο κατά το πλείστον), έχει χρέη 4,5 δισ. δραχμές. Για τα χρέη αυτά μέχρι τώρα δεν έγινε καμία ρύθμιση, γιατί οι όροι και οι προϋποθέσεις των σχετικών νόμων δεν επέτρεψαν στο συγκεκριμένο Συνεταιρισμό να διαγράψει μέρος των χρεών του και να αποπληρώσει με ευνοϊκούς όρους το υπόλοιπο των οφειλών.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, τα περισσότερα χρήματα του χρέους προέρχονται από τα υψηλά επιτόκια (20% και 23%), ενώ οι χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος μεταφοράς του προϊόντος στο εξωτερικό δυσχεραίνουν παραπέρα τη λειτουργία του συνεταιρισμού. Αναφορικά με το τελευταίο, η επιχορήγηση στο μεταφορικό κόστος εξαγωγής, η οποία και διακόπηκε, θα διευκολύνει κάπως την οικονομική δυσπραγία του συνεταιρισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν το υπουργό Γεωργίας για το τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων του Συνεταιρισμού Αρχανών, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ