Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ"
Αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική

Κλιμάκιο της παράταξης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας

Την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας (ΕΑΣ) επισκέφθηκε, την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Καβάλας, αποτελούμενο από τους: Παναγιώτη Ροδά,υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Λιόγκα,υποψήφιο νομάρχη Καβάλας, και Χρήστο Ποτόλια,γεωλόγο και υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο.

Στη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΝΑΣ με τον πρόεδρο της Ενωσης, Σάββα Κυριακίδη,τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ενωσης Ηλία Καπουσούζ,και τον υποδιευθυντή, Κλέαρχο Σαραντίδη,παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ τα αγροτικά αλλά και γενικότερα τα προβλήματα της περιοχής.

Οπως επισημάνθηκε στη συζήτηση, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής είναι ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καταστράφηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής τους που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και απαιτεί την κινητοποίηση και συμπαράσταση όλων.

Επίσης, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων διαφάνηκε η δυσοίωνη προοπτική για τον αγροτικό πληθυσμό, λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης που ακολουθείται από την κυβέρνηση, της έλλειψης προγραμματισμού από πλευράς πολιτείας, της διαμόρφωσης τιμών βασικών προϊόντων της περιοχής χωρίς κρατική στήριξη και της αύξησης του κόστους παραγωγής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων.

Από τους εκπροσώπους της Ενωσης τέθηκαν επιτακτικά οι ανάγκες κατασκευής αρδευτικών έργων, ολοκλήρωσης αναδασμών και στήριξης επενδύσεων των Συνεταιρισμών, ενώ εκτιμήθηκε η ανάγκη της παρουσίας της ΝΑΣ στο νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο ως αποτελεσματικής παρουσίας προς όφελος του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος.

Τα στελέχη της ΝΑΣ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα της Ενωσης και την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής και των περιορισμών των αντίστοιχων επενδύσεων με βάση κοινοτικές οδηγίες. Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης του συνεταιριστικού κινήματος - το οποίο αντιμετωπίζουν ως μοχλό ανάπτυξης της περιοχής - της κοινής δράσης του, μέχρι και της ενιαιοποίησής του σε επίπεδο νομού, πράγμα που τόσο η ΕΑΣ Παγγαίου, όσο και η ΕΑΣ Καβάλας κατ' αρχήν αποδέχονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ