Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αυτοδιοίκηση - Νίκη" με... κορόνες

Με κορόνες περί "σεβασμού στις αρχές της Αυτοδιοίκησης" και "ακομμάτιστων εκλογών", προσπαθώντας να παρουσιάσει το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) ως έναν ανεξάρτητο από την κάθε φορά κυβερνητική πολιτική, μηχανισμό, ο Θόδωρος Κατριβάνος,υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, παρουσίασε χτες το συνδυασμό του, "Αυτοδιοίκηση - Νίκη" και τις υποψήφιες νομάρχες Αθήνας και Πειραιά, Ελένη Μπεσμπέα και Μαρία Τσανάκη, αντίστοιχα.

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας και του συνδυασμού του, ο Θ. Κατριβάνος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί αποδυνάμωσε το θεσμό, προσπερνώντας ωστόσο πως τέσσερα χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας, συμφώνησε σε επιλογές και αποφάσεις πλήρως εναρμονισμένες με την κυβερνητική πολιτική, που θέλει το θεσμό την Αυτοδιοίκησης μηχανισμό προώθησης των επιλογών της.

Η δε, ανησυχία του συνδυασμού του Θ. Κατριβάνου για τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχει η ΝΑ, έμεινε μετέωρη, καθώς δε αγνόησε την αναγκαιότητα να συνοδεύονται αυτές από αντίστοιχους πόρους και να έχουν αναπτυξιακό περιεχόμενο και προοπτική. Τέλος, ο Θ. Κατριβάνος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, γιατί "κομματικοποίησε" τις εκλογές, λέγοντας πως σε αυτές δεν κρίνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συμφωνία του στην κυβερνητική πολιτική και τη... διαφοροποίηση του συνδυασμού του στον τρόπο διαχείρισης αυτής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ