Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση καπνεργατριών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι καπνεργάτριες της συνεταιριστικής επιχείρησης επεξεργασίας καπνού ΣΕΚΕ.Η εταιρία μετέφερε ήδη τις δραστηριότητές της στην Ξάνθη, αφήνοντας χωρίς δουλιά τις 180 καπνεργάτριες της επιχείρησης στην Καβάλα. Με την κινητοποίησή τους αυτή οι καπνεργάτριες θέλουν να εξαναγκάσουν την επιχείρηση να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψε με τους εργαζόμενους πριν τη μετεγκατάστασή της και σύμφωνα με τους οποίους η ΣΕΚΕ θα έπρεπε να επαναπροσλάβει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων που απασχολούσε στην Καβάλα. Αν και λειτουργεί όμως μήνες τώρα το νέο εργοστάσιο στην Ξάνθη, ελάχιστες είναι οι καπνεργάτριες που έχουν ειδοποιηθεί για να πιάσουν δουλιά στο... μέλλον.

Οι καπνεργάτριες που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, Φανή Κεραμοπούλου,μέλος της διοίκησης του Σωματείου, Αφροδίτη Ραζάκου,μέλος της Πανελλήνιας Καπνεργατικής Ομοσπονδίας και Γιάννα Θεοδωρίδου,δηλώνουν ότι οι καπνεργάτριες της Καβάλας είναι αποφασισμένες να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

Ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Τάσος Ζουρνατζίδης,καταγγέλλει την επιχείρηση για αθέτηση συμφωνιών, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πάγια τακτική όλων των εργοδοτών και τονίζει ότι για να διασωθούν τουλάχιστον οι περισσότερες από τις 180 αυτές θέσεις εργασίας δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ