Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΚ, όπως Χρηματιστήριο!

Στην τέταρτη βδομάδα απεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ. Συγκέντρωση και πορεία αύριο. Εμπρακτη συμπαράσταση και από άλλους φορείς

Να αποτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια για μετατροπή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σε ανώνυμη εταιρία και παράδοσή του στα χέρια μεγαλοκατασκευαστών, είναι αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι, που διανύουν την τέταρτη βδομάδα απεργίας,με καθολική συμμετοχή. Στα πλαίσια της απεργίας θα προχωρήσουν, αύριο Πέμπτη, σε συγκέντρωση στις 10πμ στα γραφεία του ΟΣΚ και στη συνέχεια με πορεία θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ευρύ μέτωπο συμπαράστασης εκδηλώνεται στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΣΚ και στα δίκαια αιτήματά τους. Ετσι, η Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίου έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας,ενώ θα συμμετέχει στη συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΣΚ. Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε για αύριο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση μπροστά στο ΥΠΕΘΟ, όπου θα φτάσουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ. Αύριο επίσης, στις 2μμ, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από το Σύλλογο του ΟΣΚ, την Ομοσπονδία Μηχανικών, την ΠΟΣΥΠ, την ΟΛΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων.

Η κυβέρνηση εμμένει στη μετατροπή του ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρία, ωστόσο διαφαίνεται πως θα υπάρξει νέα παράταση - σύμφωνα με το νόμο 2414 θα πρέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα να κατατεθεί μέχρι 25 Ιούνη - καθώς δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα το Καταστατικό της νέας ανώνυμης εταιρίας. Προχτές το απόγευμα η διοίκηση του ΟΣΚ κάλεσε έκτακτα το ΔΣ και, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε πως τώρα εξετάζεται από πλευράς κυβέρνησης "λύση τύπου Χρηματιστηρίου",όπου κατά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης έγινε μετατροπή σε ανώνυμη εταιρία με... διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων. Πρόκειται για αναλήθειες, καθώς οι εργαζόμενοι, στα πλαίσια της ανώνυμης εταιρίας, χάνουν το δικαίωμα της μονιμότητας και διέπονται πλέον απ' το ιδιωτικό δίκαιο.

Ο Μ. Δανδουλάκης,αντιπρόεδρος της ΠΟΣΥΠ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα στον ΟΣΚ, μας δήλωσε σχετικά: "Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν για τέταρτη βδομάδα απεργία διαρκείας με καθολική συμμετοχή. Ο αγώνας αυτός, δείχνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ. Η συμπαράσταση που έχουμε στον αγώνα μας απ' όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τα σχολεία, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη στα μάτια όλου του κόσμου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ριζική αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς του ΟΣΚ(3/11/1998)
Γιατί ενοχλήθηκαν;(1/10/1998)
Στο όνομα της... ευελιξίας(28/6/1998)
Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας(29/5/1998)
Υπερασπίζονται τη μονιμότητα(12/3/1998)
Μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία(20/11/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org