Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και νέες απολύσεις στην GLAXO

Στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι χτες το πρωί

Σε πέντε νέες απολύσεις προχώρησε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία GLAXO,προετοιμάζοντας το έδαφος για την πώληση του εργοστασίου στη φαρμακοβιομηχανία ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ,ενώ για δεύτερη συνεχή φορά αρνήθηκε να παραβρεθεί σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που είχε καθοριστεί για προχτές το πρωί. Τρίωρη στάση εργασίας (7.30πμ - 10.30πμ) και συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, ενώ κήρυξαν και νέα στάση (1.30μμ - 3.30μμ) για την Πέμπτη και συγκέντρωση στα γραφεία της GLAXO στο Χαλάνδρι.

"Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης", ανέφερε η πολυεθνική σε επιστολή της προς το υπουργείο, δικαιολογώντας έτσι την άρνησή της να παραβρεθεί στην τριμερή. Την ίδια ώρα έστελνε με δικαστικό κλητήρα στα σπίτια των εργαζομένων τις απολύσεις. Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 11 άτομα σε σύνολο 73, ενώ, όπως έχει δηλώσει η πολυεθνική, στα σχέδιά της είναι να περάσουν στη ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ μόνο 45 εργαζόμενοι!Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες το πρωί, η Ζ. Σιώκου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Τ. Γόντικας,οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΑ.

Ο Γ. Στάης,πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, μας δήλωσε: "Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρίας να μεταβιβάσει το εργοστάσιο στη ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ με λιγότερους εργάτες και χωρίς τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει. Παλεύουν για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, καθώς η εταιρία θα μεταβιβάσει εργοστάσιο και εργαζόμενους χωρίς τη συνδικαλιστική τους έκφραση, μιας και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου θα παραμείνουν στην GLAXO, για να απολυθούν μετά τη λήξη της συνδικαλιστικής προστασίας απ' το νόμο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ