Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσχεση εργασίας στην "Εκάβη"

Δραματική η κατάσταση στους Οίκους Ευγηρίας, καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού του κλάδου

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ευγηρίας "Εκάβη", στη Γλυφάδα, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία και ανέρχονται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων δραχμών. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, που στεγάζει τον "Οίκο Ευγηρίας", έχει κάνει έξωση και αναμένεται η εκτέλεσή της.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων και Οίκων Ευγηρίας καταγγέλλει ότι "η κατάσταση στην επιχείρηση "ATHOS" και ειδικότερα στον Οίκο Ευγηρίας ιδιοκτησίας της κ. Παπαχαραλάμπους - γνωστότερου ως "Εκάβη" στη Γλυφάδα - έχει φτάσει στα άκρα, προς δόξαν της "επιχειρηματικότητας" και των αποτελεσμάτων της στον ευαίσθητο τομέα της περίθαλψης των ηλικιωμένων".Πέρα από τη διεκδίκηση του κτιρίου όπου στεγάζεται ο "Οίκος Ευγηρίας", από τον ιδιοκτήτη του, οι εργαζόμενοι περνούν το δικό τους "Γολγοθά", καθώς παρακαλούν, κάθε λίγο, την εργοδοσία να τους δώσει μέρος των δεδουλευμένων.

"Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και να έχουν υπό ομηρία τους εργαζόμενους και την ανάγκη τους να εργαστούν και να ζήσουν", συνεχίζει η ανακοίνωση του σωματείου. Σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα. Ηδη, έχουν γίνει ποινικές διώξεις από την Επιθεώρηση Εργασίας της Γλυφάδας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση των συγγενών των τροφίμων της "Εκάβης" και δηλώνουν ότι "δεν μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται τζάμπα, για την τσέπη της εργοδοσίας".

Η επιδείνωση της κατάστασης στα γηροκομεία και στους Οίκους Ευγηρίας είχε καταγγελθεί δημόσια απ' το Σωματείο Προσωπικού πριν από εφτά μήνες (6.11.1997) μετά από περιοδείες στη Γλυφάδα και το Χαλάνδρι καθώς και αναφορές μελών του σωματείου. Το σωματείο σημείωνε ιδιαίτερα τις συνθήκες "μαύρης εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ