Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Προθεσμία πριν τις κινητοποιήσεις

Δέκα μέρες προθεσμία δίνουν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα ασφαλιστικά και οικονομικά τους αιτήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Την προειδοποίηση αυτή έστειλε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που κωλυσιεργεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους (10.000 μηνιαία αύξηση πέραν της εισοδηματικής πολιτικής για όλους και στο 58ο έτος ηλικίας συνταξιοδότηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά και την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων).

Σημειώνεται ότι χτες οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της ΚΕΔΚΕ δεν πήγαν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Ενώ έχει υπάρξει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο με το υπουργείο Εσωτερικών και με την ΚΕΔΚΕ, δεν υλοποιούν τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα να εξωθούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική διεκδίκηση", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ