Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το... μυστρί

Το γαρ πολύ της θλίψεως (ή της απελπισίας), εκτός από παραφροσύνη, ενίοτε γεννά και... "μυστρί"! Ετσι και η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη της απήχηση στο λαό και να μειώσει τις αναταράξεις που προκαλεί η αντεργατική και αυταρχική της πολιτική, εν ονόματι βέβαια της ΟΝΕ, μετατρέπεται σιγά σιγά σε κυβέρνηση "Μαυρογιαλούρων", διαφημίζοντας ακόμη και το "μεγάλο φαγοπότι" με τα δημόσια έργα.

Ενα δείγμα, για το τι πρόκειται να επακολουθήσει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έδωσε χτες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία επισκέφτηκε το έργο της ζεύξης Πρέβεζας - Ακτίου. Το έργο βέβαια έχει εγκαινιαστεί εδώ και τρία χρόνια και για να ολοκληρωθεί χρειάζονται άλλοι 16 τουλάχιστον μήνες. Ενα έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 12 δισ. δρχ. και τώρα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 28 δισ. Οι υπουργοί φυσικά δεν πήγαν εκεί για να... υπερηφανευτούν - ή τουλάχιστον να απολογηθούν - για τις υπερβάσεις. Πήγαν απλώς για το θεαθήναι (βλέπε προβολή του κυβερνητικού έργου από τα κανάλια και τον Τύπο) και με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για το πόντισμα των τσιμεντένιων στοιχείων της σήραγγας στη θάλασσα...

Την ίδια όμως "μαυρογιαλούρεια" τακτική θα ακολουθήσει και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη θα επισκεφτεί τα εργοτάξια των Σπάτων, ενώ τον επόμενο μήνα θα αρπάξει το μυστρί και θα σπεύσει να θεμελιώσει τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.

Είναι πολύ γελασμένοι, όμως, όλοι αυτοί, αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους διαφημιστικά "κόλπα", που θυμίζουν άλλες εποχές, θα αποπροσανατολίσουν το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ