Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΛΑ
Δικάζονται άλλοι 42 αγρότες

Αλλοι 42 αγρότες της Πέλλας οδηγούνται σήμερα στο "αγροτοδικείο" των Γιαννιτσών, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ,που τονίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είναι κυβέρνηση των ΜΑΤ για τους εργαζόμενους και κυβέρνηση παροχής προνομίων για το μεγάλο κεφάλαιο, συνεχίζει ακάθεκτη την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στη λαίλαπα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και στον αγώνα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, που επιβάλλει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ καλεί όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματικούς φορείς του νομού να σταθούν σήμερα στο πλευρό των δικαζόμενων αγροτών στο δικαστήριο των Γιαννιτσών.

Στο πλευρό των 42 δικαζόμενων αγροτών στέκεται η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ν. Πέλλας",που σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγρότες και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη πολιτική δικαστικής τρομοκρατίας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση της ΝΑΣ Πέλλας τονίζεται: "Οι λύσεις στα υπαρκτά και απ' όλους (τουλάχιστον στα λόγια) παραδεκτά δυσβάσταχτα για τους αγρότες προβλήματα δεν είναι τα δικαστήρια και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών και των Συντονιστικών τους Επιτροπών. Η ανάπτυξη του Νομού Πέλλας, που όλοι επαγγέλλονται, δεν περνάει με το σύρσιμο στα δικαστήρια της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας του νομού, που είναι η αγροτιά. Τα απανωτά χτυπήματα από τις θεομηνίες, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή, οι κάθε μέρα αυξανόμενες τιμές σε γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και άλλα εφόδια πρέπει ν' απασχολήσουν πρακτικά όλους όσοι στις επικείμενες εκλογές θέλουν ασχοληθούν με τα κοινά".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ