Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΕΥΒΟΙΑΣ
"Αγώνας και διεκδίκηση, η δική μας επιλογή"

Ο Δ. Ραχιώτης υποψήφιος νομάρχης Εύβοιας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Στην ίδια αίθουσα, την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που πριν από τέσσερα χρόνια συγκροτήθηκε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", προχτές το βράδυ, φίλοι, οπαδοί και ψηφοφόροι της παράταξης έδωσαν το "παρών" για να ακούσουν και να κρίνουν τη μέχρι σήμερα πορεία της και μαζί με τη ΝΑΣ να δώσουν τη μάχη των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξή της σε καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων στο νομό.

Η παρουσίαση του απολογισμού δράσης και των προγραμματικών θέσεων της Κίνησης συνδυάστηκε με την ανακήρυξη του Δημήτρη Ραχιώτη ως υποψήφιου νομάρχη της ΝΑΣ, που τα προηγούμενα 4 χρόνια καταξιώθηκε ως λαϊκός αγωνιστής από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣ Εύβοιας.

Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Εύβοιας παρουσίασε τον απολογισμό δράσης και επισήμανε: "Σταθήκαμε πιστοί στις αρχές μας και τις διακηρύξεις μας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και όπλο την αγωνιστική δράση, που δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική με κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι φερέφωνο της αντιλαϊκής - αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής".

"Η ΝΑΣ, τόνισε ο Δ. Ραχιώτης,προάσπισε στο βαθμό των δυνατοτήτων της τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας. Εγινε προσπάθεια αποτροπής αντιλαϊκών αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως η "ανταποδοτική" φορολογία, η εγκατάσταση νέων φυλακών σε κατοικημένη περιοχή και πολλά άλλα".

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος νομάρχης επισήμανε τον έντονα πολιτικοποιημένο χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών και την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι, αγρότες, ΕΒΕ, συνταξιούχοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο, ντόπιο και ξένο, κεφάλαιο και τόνισε: "Εκφραστές αυτής της πολιτικής στο νομό στάθηκαν τόσο ο πιστός διαχειριστής των αντιλαϊκών εντολών της κυβέρνησης, σημερινός νομάρχης, όσο και η "συμπολιτευόμενη" αντιπολίτευση της ΝΔ". Χαρακτήρισε, τέλος, "φύλλο συκής" την ξεχωριστή έκφραση που επιχειρείται στο νομό από το ΣΥΝ, μετά την προηγούμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και τις συμφωνίες στις κορυφές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για πανελλαδική συνεργασία και στήριξη.

"Η ΝΑΣ ανέδειξε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, με συνέπεια και σταθερότητα, διεκδίκησε τη λύση για το ζήτημα της παραγωγικής συρρίκνωσης και της ανεργίας που πλήττουν το νομό, την καταστροφή και συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από την ασυδοσία των βιομηχάνων (όπως τσιμεντόσκονη, θαλάσσια ρύπανση του Ευβοϊκού κόλπου, προστασία δασικού πλούτου κ.ά.), τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού, για δημόσια και δωρεάν παιδεία", υπογράμμισε ο υποψήφιος νομάρχης.

"Σ' αυτές τις εκλογές, σημείωσε ο Δ. Ραχιώτης, θα κριθούν οι δύο διαφορετικές λογικές που υπάρχουν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η μια είναι η λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση "κλεισμένη" στα όρια που τη θέτει η εκάστοτε κεντρική εξουσία, διαχειριστή των κυβερνητικών δεδομένων, υπάκουο "υπάλληλο" των κατευθύνσεων των Βρυξελλών και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Είναι η λογική των άλλων Κινήσεων στην Εύβοια".

Και κατέληξε λέγοντας: "Η άλλη είναι η λογική, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της υπεράσπισης των λαϊκών προβλημάτων, της αποφασιστικής αντίστασης, της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης. Είναι η δική μας λογική. Η λογική της ΝΑΣ. Σ' αυτή τη λογική, κατέληξε, καλούμε σε συστράτευση όλους τους Ευβοείς, ανεξαρτήτως κομματικού χώρου, που αγωνιούν για την πορεία του νομού και της χώρας, με κριτήριο την πολιτική στάση και δράση απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στους αγώνες και στην υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Ας αξιοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για μια Εύβοια της προκοπής και της προόδου".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ