Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Με τις ... ευλογίες του ΣΕΒ

Με τις ...ευλογίες του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών προχωρά η κυβέρνηση στην ψήφιση του περίφημου "αναπτυξιακού" νόμου, όπως προέκυψε με σαφήνεια στη χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής από την παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Ιάσων Στράτου. Στην ίδια συνεδρίαση, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρος Καρατζάς επισήμανε τους κινδύνους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανωτόκια.

Ο Ιάσων Στράτος έκανε λόγο για "εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά" που προβλέπει το νομοσχέδιο στην επιδότηση του επιτοκίου των επενδύσεων, ενώ σημείωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στην επενδυτική δραστηριότητα σε σύγκριση με άλλα καθεστώτα επιδοτήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες. Πάντως, παρά τις περαιτέρω απαιτήσεις του, είπε ότι το νομοσχέδιο κινείται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς τόνισε ότι με τη ρύθμιση των πανωτοκίων και τον 6μηνο ανατοκισμό δημιουργούνται δυσχέρειες στις τραπεζικές εργασίες, λέγοντας ως παράδειγμα πως "ανατρέπεται το καθεστώς στις πιστωτικές κάρτες", με αποτέλεσμα οι τράπεζες να πρέπει να κάνουν επενδύσεις αλλαγής λογισμικού. Επίσης υποστήριξε ότι η τακτική αυτή αποκόπτει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις διεθνείς αγορές, παραδεχόμενος πάντως ότι στην ΕΕ είναι πολύ μικρότερες οι διαφορές ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ