Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεθόδευση αδιαφάνειας

Την αδιαφάνεια που έχει θεσπίσει στο θέμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και για την οποία επικρίθηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής, θέλει τώρα η κυβέρνηση να τη μεταφέρει και σε άλλες δραστηριότητες του δημόσιου τομέα, προφανώς για να απαλλαγεί από τον όποιο έλεγχο των ενεργειών της.

Συγκεκριμένα, προχθές αργά το βράδυ και ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έφτανε στο τέλος της, ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος αποδέχτηκε μία τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία οι διάφορες εξαιρέσεις που προβλέπονται για την Οργανωτική Επιτροπή θα μπορούν να ισχύουν και για την εταιρία "Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας".

Η διάταξη αυτή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και ως προς τη μεθόδευση της προώθησής της, αλλά και ως προς την ουσία της, καθώς όλα όσα καταμαρτυρούνται από πολλές πλευρές για την αδιαφάνεια της οργάνωσης της Ολυμπιάδας, μεταφέρονται τώρα και στην υπόθεση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει μία απάντηση και στο γιατί προχώρησε σε αυτή τη μεθόδευση, αλλά και τι (και κυρίως ποιοι) κρύβονται πίσω από αυτήν την ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ