Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μικρή αποδείχτηκε τελικά η αίθουσα του κινηματογράφου "ΑΣΤΕΡΙΑ" για να χωρέσει τον προβληματισμό, τη ζωντάνια και τη δυναμική των κομμουνιστών και εκατοντάδων φίλων και οπαδών του Κόμματος, που συμμετείχαν στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν χτες, με μεγάλη επιτυχία, οι Κομματικές Οργανώσεις της Ν. Ιωνίας και η Αχτίδα των Βορειοδυτικών Συνοικιών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αλέκα Παπαρήγα,ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων της περιοχής, από το Παράρτημα Οικοδόμων, από το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και από τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ της περιοχής. Παραβρέθηκε επίσης ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Γιάννης Δομνάκης,ενώ μεγάλη και ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και με τον καθαρό και σταράτο λόγο της, ανάλυσε όλες τις πτυχές της δράσης που αναπτύσσουν και πρέπει να διευρύνουν περισσότερο οι κομμουνιστές στις γειτονιές, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στον πολιτιστικό σύλλογο ώστε να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η μόνη λύση για τα λαϊκά προβλήματα, μέσα από τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Εκανε αναφορά στα τεκταινόμενα της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι σηματοδοτούν σημαντικές πολιτικές διεργασίες, τόσο στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, αλλά και στον ίδιο το λαό, που μπορεί να διαπιστώσει και τις ανούσιες διαφορές τακτικής, αλλά και το ξέφτισμα του δικομματισμού.

Υπογράμμισε τη σημασία και το ποιοτικό ανέβασμα του αγώνα της αγροτιάς και της αγωνιστικής έξαρσης στο χώρο της παιδείας.

Κλείνοντας, στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην επερχόμενη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και την τακτική και τις αρχές που προβάλλει το ΚΚΕ.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση παρακολούθησαν με αμείωτη προσοχή την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και στη συνέχεια ανέπτυξαν ένα ζωντανό διάλογο, θέτοντας ερωτήσεις τόσο στα θέματα που αναδείχτηκαν από την ομιλία, αλλά και για πιο ειδικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ