Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν τις δηλώσεις Μπερνς

Συνεχίζονται τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις μαζικών φορέων που καταδικάζουν τις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ν. Μπερνς, με τις οποίες αμφισβήτησε το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου και πρόσβαλε κατάφωρα την ιστορική μνήμη του λαού μας.

  • Το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων "Εμμ. Ν. Καζης" με καταγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα εκφράζοντας τα συναισθήματα και των εργαζομένων στην επιχείρηση καταγγέλλει τις δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ν. Μπερνς. Στην καταγγελία αυτή σημειώνονται ανάμεσα σε άλλα: "Τα μαθήματα ιστορίας που έκανε σε συγκέντρωση εκπροσώπων του κεφαλαίου, καλά θα κάνει να τα κρατήσει για τη χώρα του. Ομως ο κ. Μπερνς εκτός από τον "αέρα" του πλανητάρχη που έχει η χώρα του, παίρνει θάρρος και από την ανεκτική στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους Αμερικάνους". Και συνεχίζει: "Δηλώνουμε στον Μπερνς, αλλά και στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς "συμμάχους μας", πως τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα αμφισβητεί, αλλά ούτε και τα παζαρεύουμε".
  • Τα μέλη του Παραρτήματος Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που ταυτόχρονα έστειλαν και στον Ν. Μπερνς αναφέρουν:"Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις δηλώσεις σας γύρω από το δικαίωμά μας να καθορίζουμε εμείς και κανένας άλλος πόσα μίλια θα είναι ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος μας. Σαν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης έχουμε βαθιά μέσα μας το αίσθημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Θα μας βρει απέναντί του όποιος θα θελήσει να επιβάλει λύσεις έξω από τα συμφέροντα του λαού μας".
  • Το Παράρτημα Πλάκας της ΠΕΑΕΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: "Η αμφισβήτηση των 10 μιλίων του εναέριου χώρου μας από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ γίνεται για να μοιράσουν το Αιγαίο προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Ακόμα καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Μπερνς για το σχέδιο Μάρσαλ και το δόγμα Τρούμαν, που μόνο τραγικές εικόνες καταστροφής της χώρας φέρνουν στη μνήμη μας, αλλά και υποδούλωσης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ