Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Μέτωπο σωτηρίας της πόλης

Τον Παναγιώτη Σαλπέα ανακήρυξε για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της η Κίνηση

Πλατιά συσπείρωση για τη σωτηρία του Πειραιά ήταν το μήνυμα που έστειλε χτες η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση", καλώντας όλο τον πειραϊκό λαό σε ενωτική μαζική κινητοποίηση. Στη δημιουργία ενός μετώπου πάλης για την αντιστροφή της σημερινής καταστροφικής πορείας. Για τη σωτηρία της πόλης.

"Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας σε ένα ενιαίο μέτωπο χωρίς διαχωριστικές γραμμές και κομματικούς αποκλεισμούς. Για να κάνουμε το Δημαρχιακό Μέγαρο κτήμα του λαού. Για να πάψουν να κάνουν κουμάντο στον Πειραιά οι εργολάβοι και οι προμηθευτές", τόνισε ο Π. Σαλπέας,που ομόφωνα ανακηρύχτηκε από τους παριστάμενους στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Κίνησης. Και πρόσθεσε: "Με τις δυνάμεις που σήμερα υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική και υπονομεύουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμείς δεν έχουμε καμία δουλιά. Συστρατευόμαστε με όσους αντιστέκονται στην καταστροφή αυτού του κυττάρου της Δημοκρατίας".

Ολοκληρώνοντας εξάλλου την ομιλία του ο Π. Σαλπέας υπογράμμισε: "Δε ζητώ από κανένα που θέλει να παλέψουμε μαζί να καταργήσει την πολιτική του και την κομματική του ταυτότητα. Μη μου ζητάτε και εσείς να καταργήσω τη δική μου. Είμαι χρόνια οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ και είμαι περήφανος για αυτό. Είναι τιμή μου που το ΚΚΕ στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Κίνησης. Και ποτέ δε μου έγινε καμία παρέμβαση, εξαναγκασμός ή απαγόρευση στη συγκρότησή του".

Ο Π. Σαλπέας, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, υπογράμμισε ότι με τη συνεργασία παραγόντων και από άλλες παρατάξεις αλλάζει το χαρακτήρα του δήμου. Υπάρχει χρέος 60 δισεκατομμυρίων, αλλά κανένα νέο έργο δεν έχει γίνει, ενώ τα παλιά έχουν σταματήσει. Αξιοι δημοτικοί υπάλληλοι, επειδή δεν πειθαρχούν σε αυτή την πολιτική, παραγκωνίζονται. Δισεκατομμύρια έχουν κάνει φτερά και ταυτόχρονα η Παιδεία είναι υποβαθμισμένη. Τα μισά σχολεία στον Πειραιά λειτουργούν σε διπλή βάρδια. Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός υποφέρει.

"Μας κατηγορούν επειδή αντιστεκόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και την τσιμεντοποίηση της πόλης", είπε ο Π. Σαλπέας, αναφέροντας στη συνέχεια χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Προχτές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μία μεριά πήρε απόφαση να δώσει το άναμμα των καντηλιών του νεκροταφείου σε ιδιώτη αντί του ποσού των 36 εκατομμυρίων το χρόνο και αμέσως μετά χάρισε βεβαιωμένα πρόστιμα 36 εκατομμυρίων σε ιδιώτη, που παράνομα είχε καταλάβει με τραπεζοκαθίσματα την ωραιότερη περιοχή της Πειραϊκής.

"Οπου μπλέχτηκε αυτή η Δημοτική Αρχή, το μόνο που έμεινε ήταν καπνός κακοδιαχείρισης, ρεμούλας και σπατάλης. Δήμαρχος τέτοιος δεν έχει το κουράγιο να παλέψει. Μένει πάντα σκυφτός και παρακαλά την Εξουσία να μην τον στείλει στα δικαστήρια", υπογράμμισε ο Π. Σαλπέας, προσθέτοντας για τους διοικούντες σήμερα το δήμο: "Πραγματικοί υπηρέτες ντόπιων και ξένων συμφερόντων, είναι ικανοί να πουλήσουν ακόμα και το Δημοτικό Θέατρο, ακόμα και την πλατεία Κοραή".

Κάνοντας τον απολογισμό της δεκαπεντάχρονης δράσης της Κίνησης ο Κ. Τζατζάνης,μεταξύ άλλων τόνισε: "Παλέψαμε για μία πλατιά λαϊκή ενότητα. Μέσα από αυτό και από αγώνες είχαμε και κατακτήσεις. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες, δε θα είχαμε τίποτα. Αν σταματήσουν οι αγώνες, θα τα χάσουμε όλα".

Τον Π. Σαλπέα και τους αγώνες του για τον Πειραιά παρουσίασε στους παριστάμενους ο παλαίμαχος αγωνιστής Φ. Κωνσταντινίδης.

Ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Σπ. Χαλβατζής,χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επισήμανε πως "και μόνο η φράση που περιέχεται στη διακήρυξη της Κίνησης, ότι χρειάζεται μέτωπο σωτηρίας, δείχνει πού έχει φτάσει η κατάσταση του Πειραιά", προσθέτοντας: "Η Κίνηση ας σπεύσει να βρει τους ανθρώπους της δουλιάς, να τους συσπειρώσει, προκειμένου να έχουμε μία άλλη πορεία για τον Πειραιά".

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,το μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ Δ. Μουρίκης,ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσας.Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Ελπίδα Παντελάκη και Γ. Λαγωνίκας νομαρχιακοί σύμβουλοι Πειραιά, Βέρα Νικολαϊδου πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της κίνησης "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας", η Ελένη Παπαδοπούλου επικεφαλής της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κερατσινίου", ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Β. Ζαφειρίου,ο Σ. Κωτσαντής γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο Δήμο Πειραιά Γ. Γκάτσος κ. ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λείπει από το λαϊκό κίνημα(2000-09-24 00:00:00.0)
Χαράτσια και διορισμοί "ημετέρων"(1999-02-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων(1998-09-03 00:00:00.0)
Ναι σε "Καποδίστρια" και "Πλέι Μπόι"(1997-08-28 00:00:00.0)
Παράνομες οι επεκτάσεις(1997-07-25 00:00:00.0)
Κομπίνα και με τα δημοτικά τέλη(1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ